Husilerin attığı füze Suudi Arabistan'daki uluslararası havalimanını vurdu

Koalisyondan yapılan açıklamada, Husilerin fırlattığı füze'nin Abha Uluslararası Havalimanı'na düştüğü belirtildi

Suudi Arabistan'ın güneyinde yer alan Abha Havalimanı, zaman zaman Husilerin saldırısına uğruyor / Fotoğraf: Twitter

Yemen’deki meşru hükümeti destekleyen Arap Koalisyonu Sözcüsü Albay Turki el-Maliki, Suudi Arabistan'ın güneyinde bulunan Abha Uluslararası Havalimanı'na dün akşam bir cruise füzesinin düştüğünü açıkladı.

özcü el-Maliki, dün akşam meydana gelen olayın yetkili makamlarca takip edildiğini söyleyerek, söz konusu saldırıda can kaybı veya yaralanmanın meydana gelmediğini bildirdi.

El-Maliki, “Terörist Husi milisleri, uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde korunan sivilleri hedef alarak ahlaksız uygulamalarına devam ediyor. Cruise (seyir) füzesi kullanılan terör saldırısındaki sorumluluklarını medya aracılığıyla kabul ettiler. Bu durum, uluslararası insancıl hukuk çerçevesinde özel olarak korunan sivillerin hedeflendiğine ilişkin açık bir itiraf anlamına gelir bu da siviller ve sivil nesnelerin sistematik olarak hedef alınmasıyla bir savaş suçu anlamına gelebilir” yorumunda bulundu.

Albay el-Maliki, gelişmiş silahlar kullanılan bu tür terör eylemlerinin, İran’ın Husilere silah desteğini ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) 2216 ve 2231 sayılı kararlarını ihlal etmeyi sürdürdüğünün bir kanıtı olduğunu belirtti.

El-Maliki, Arap Koalisyonu Ortak Kuvvetler Komutanlığı’nın Yemen'deki sivillerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası güvenliği korumak için katı ve caydırıcı önlemler almaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Abha Uluslararası Havaalanı’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada ise saldırının havaalanındaki hava trafiğinin etkilenmediği ve uçuşların normal şekilde seyrettiği ifade edildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Ebru Karalar

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU