Bakanlık istedi, Emine Bulut’un kızına kayyum atandı

Kırıkkale'de eski kocası tarafından öldürülen Emine Bulut'un 10 yaşındaki kızına 18 yaşına gelene kadar kayyum atandı

Fotoğraf: AA

Kırıkkale'de 18 Ağustos’ta kızının gözleri önünde eski kocası Fedai V. (43) tarafından bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut'un kızı F.B.V. için Kırıkkale Sulh Hukuk Mahkemesinin görevlendirdiği kayyum atandı. Kayyum talebi ise Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan geldi.

Kayyum, küçük kız için aralarında sanatçılar, spor kulüplerinin düzenleyeceği organizasyonlardan ve hayırseverlerin bağışlarından elde edilen paranın güvence altına alınması için görev yapacak. 10 yaşındaki F.B.V. reşit olana kadar 10 yıl, banka hesabındaki paraları ve kişisel hakları kayyum tarafından korunacak.

60 avukat takip edecek 

Kırıkkale Hacılar F Tipi Cezaevinden Bolu’daki F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine nakledilen katil zanlısı Fedai V. ise, 9 Ekim’de Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile (SGBS) hakim karşısına çıkacak.

Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmayı, Türkiye'nin çeşitli illerinden yaklaşık 60 avukat da takip edecek. Ceza Muhakemeleri Kanunu (CMK) gereğince zanlı Fedai V. ve kızı F.B.V. için ise Kırıkkale Barosu tarafından avukat görevlendirildi. 
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU