"Emekli" banka soyguncusu Ben Affleck'in soygun filmini değerlendirdi

100'den fazla banka soyan Dyer, filmdeki soygun sahnelerini izledi

Film, Jeremy Renner'a En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında Oscar adaylığı getirmişti (Warner Bros)

Gerçek hayattaki bir banka soyguncusu Ben Affleck'in soygun filmi Hırsızlar Şehri'ne (The Town) gerçekçilik açısından yüksek not verdi. 

2010'de gösterime giren Hırsızlar Şehri'nde Affleck, Boston'da cüretkâr bir soygun planlayan bir çete üyesini canlandırıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Blake Lively, Jeremy Renner, Rebecca Hall, Jon Hamm ve Chris Cooper gibi etkileyici bir oyuncu kadrosuna sahip film, Rotten Tomatoes'daki yüzde 92'lik puanından anlaşılacağı gibi eleştirmenlerin büyük beğenisini kazanmıştı.

Oyuncuların güçlü performanslarıyla öne çıkan Hırsızlar Şehri, gerçekçi ve heyecan verici soygun sahneleriyle de öne çıkıyor.

Insider, eski bir banka soyguncusu olan Cain Vincent Dyer'dan filmi incelemesini istedi. 1999 ile 2001 arasında 100'den fazla banka soyan Dyer, filmdeki soygun sahnelerini izledi ve "kesinlikle isabetli" ifadesini kullandı.

Dyer filmi, polis telsizi kullanmak ve soygundan sonra araba değiştirmek gibi gerçek hayattaki soygun hilelerini tasvir ettiği için övdü.

Kamyon soygunları oldukça yaygındır. Sanırım bir hafta önce Los Angeles'ta bir tane oldu. Yaklaşık 30 bin dolar aldıklarını söylediler ama incelemeden sonra 15 bin dolara düştü. Bu aslında zırhlı bir araca saldırmak için oldukça küçük bir rakam.

Zırhlı araca saldırmanın çok tehlikeli olduğunu anlatan Dyer, buradaki güvenlik görevlilerinin ateş etmek ve parayı korumak üzere eğitildiğini ifade etti. 

"Bankanın düşüncesiyse genellikle parayı almanıza izin vermek ve sizi oradan çıkarmaktır" diyen eski hırsız, sözlerini şöyle sürdürdü:

Aslında banka soygunlarımın çoğunda polis tarayıcılarını kullandım. Bir bölgedeki polis hareketliliğinden faydalanırdım. Ne zaman geleceklerini, içeride ne kadar zamanınız kaldığını bilirdim. Yani, evet, bu kesinlikle o kalibrede bir çetenin sahip olacağı bir şey.

"Soygundan sonra arabalarını değiştirdiklerini görüyoruz ki bu çok, çok, çok yaygındır" diyen Dyer ekledi:

Kullandıkları tüm arabalar büyük ihtimalle çalıntıdır değil mi? Bir araba çalmak yerine yapacağım şey, sahip olduğum arabanın marka ve modelini bulmak ve aynı arabanın plakasını çalmak olurdu. Ekipte bu şekilde davranan bir sürü adam var. Hırsızlar Şehri'ne 10 vermelisiniz.


Independent Türkçe, ScreenRant, Insider
 

DAHA FAZLA HABER OKU