Threads yükseldiği kadar hızlı çakıldı: "Günlük kullanıcı sayısı yüzde 82 düştü"

Threads'in hızlı büyümesi onu X'in (eski adıyla Twitter) başlıca rakibi haline getirmişti

(AFP)

Meta'nın Twitter'a rakip platformu Threads'in, günlük aktif kullanıcı sayısının piyasaya sürülmesinden bu yana yaklaşık 5'te 4 oranında azalmasıyla birlikte, en hızlı büyüyen uygulama rekorunu kırmasından sadece birkaç gün sonra kullanıcılarını tutmakta zorlandığı anlaşılıyor.

Instagram'ın Threads'i, piyasaya sürülmesinden sonraki birkaç gün içinde 100 milyon kullanıcıya ulaşarak bugüne kadar geliştirilen uygulamalar içinde en hızlı büyüyeni olmuştu. Buna karşılık bir önceki en hızlı büyüyen uygulama olan OpenAI'ın ChatGPT'sinin 100 milyon kullanıcıya ulaşması iki ay sürmüştü.

Bu kadar hızlı büyüyen Threads, piyasaya sürüldükten birkaç saat sonra X'in (eski adıyla Twitter) başlıca rakibi haline gelmiş, diğer tüm rakiplerin toplamından yaklaşık üç kat daha fazla kullanıcıya ulaşmıştı.

Ancak pazar araştırma firması Sensor Tower'ın incelediği yeni veriler, Threads'in kullanıcı tabanını tutmada zorluklarla karşılaştığına işaret ediyor.

CNN'in haberine göre firmanın analizinde 31 Temmuz itibarıyla Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısının, uygulamanın piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 azaldığına dikkat çekiliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sensor Tower'a göre daha az sayıda kullanıcının uygulamayı açması ve bunu daha nadir yapmasının yanı sıra platformda da daha az zaman geçiriyorlar.

Pazar araştırma firmasına atıfta bulunan CNN, piyasaya ilk sürüldüğünde kullanıcılar Threads'te günde 20 dakika geçirirken artık günde ancak üç dakika geçirdiklerini belirtti.

Similarweb adlı başka bir firmanın yaptığı analizde de Threads'in kullanıcılarını tutmada zorlandığına işaret edildi.

Similarweb'in blog gönderisine göre uygulamanın kullanımı sadece Android'deki 49 milyonun üzerinde günlük aktif kullanıcıyla 7 Temmuz'da (piyasaya sürülmesinin hemen ardından) zirveye ulaşırken bu sayı 23 Temmuz'da 12,6 milyona geriledi.

Threads'in zirvede olduğu dönemde, platformun X'in kullanıcı kitlesinin üçte birinden fazlasına sahip olduğu fakat 23 Temmuz itibarıyla bu sayının, Elon Musk'a ait platformdaki kullanıcıların yaklaşık yüzde 12'sine düştüğü bildirildi.

Sensor Tower, Threads'in günlük aktif kullanıcı sayısının her gün yüzde 1 civarında azalmaya devam ettiğini belirtti.

Similarweb'in blog gönderisindeyse şöyle ifade edildi: 

Threads, itici gücü Instagram'la yakın bağı sayesinde füze gibi uçtu. Öte yandan Threads'in geliştiricileri kullanıcıların uygulamaya girmesini günlük bir alışkanlık haline getirmek istiyorsa, uygulamanın eksik özelliklerini gidermeleri ve bazı yeni, benzersiz özellikler eklemeleri gerekecek.

CNN'e göre Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, gerileyen sayılara rağmen uygulamayla ilgili "gayet iyimser" ve halihazırda "kullanıcıları elde tutmaya ve temel unsurları iyileştirmeye" odaklanmayı planlıyor.

Zuckerberg, "Ve bundan sonra da topluluğu mümkün olduğunu düşündüğümüz ölçekte büyütmeye odaklanacağız" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU