Kılıçdaroğlu: Neron Roma'yı yaktı, Erdoğan da Türkiye'yi yakıyor

ÖTV zamlarını eleştiren Kılıçdaroğlu, "Akaryakıt zamları, vatandaşın cebinden çalınan paradır" dedi

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında hükümetin Körfez turuna yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenler kapı kapı gezip para dileniyor. 100 yıl önce hangi noktadaydık, şimdi hangi noktadayız" dedi.

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Türk Lirası'na güven kalmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, vatandaşın ekonomik olarak zor durumda olduğunu ifade ederek, "İcra dosyalarındaki artış yüzde 63. Vatandaş borç batağında. İnsanlar icradan kaçmak için adreslerini değiştiriyorlar" dedi.

"Akaryakıt zamları, vatandaşın cebinden çalınan paradır"

Akayakıta gelen ÖTV artışlarına tepki gösteren Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Bu, devleti yönetememenin gerçek bir tablosudur. Akaryakıt zamları, vatandaşın cebinden çalınan paradır. Yapılan uygulamayı bir ekonomik soykırım olarak tanımlıyoruz. Bir avuç kişiyi zengin etmek, 85 milyonu bir avuç kişiye hizmet eder hale getirmeyi kabul edemeyiz. 85 milyonu perişan ediyorsunuz. Dikkat ederseniz alınan önemler arasında saray harcamaları dolayısıyla israf genelgesi yok. Sarayın itibarı denilerek bir israf genelgesi çıkaramazsınız. Kimse biriktirdiği ya da çaldığı servetin esiri olmamalı, yoksa ülkeyi yönetemezler. Çaldıkları ve biriktirdikleri servetler var, bunların çoğu yurtdışında, o yüzden ülke bu halde. Erdoğan hükûmeti kimlere hizmet ediyor? Dolarla ihale alanlara hizmet ediyor, dolarla fiyat garantisi alanlara hizmet ediyor. 

"Tasarruf yapacaksan vatandaştan değil, saraydan başlayacaksın"

Hükümete tasarruf çağrısı yapan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Sarayın Türkiyesi ve vatandaşın Türkiyesi diye iki farklı Türkiye var. Sarayın Türkiyesi'ne bakalım. Erdoğan ailesi var. Beşli çeteler var. Dört beş yerde maaş alanlar var. İhale takipçileri var. Rüşvet alan büyükelçiler var. 10 bin dolar rüşvet alan siyasetçiler var. Sarayın Türkiyesi'nde yaşayanların kira derdi, elektrik parası, yakıt parası, mutfak masrafı, okul masrafı, eğitim masrafı diye dertler yok. Asla ve asla işsizlik yok. Herkes malı götürmekle meşgul. Bir avuç 85 milyon buraya çalışıyor. Sarayın Türkiye'si her türlü israfın kaynağı. Sarayın Türkiyesi'nde oturanlar, vatandaşın kanına ekmek doğrayanlardır.   Vatandaşın Türkiyesi'ni hepiniz biliyorsunuz. Burada kiralar var, elektrik, doğalgaz, su fiyatları var, okul, kırtasiye masrafları var. Mutfakta yangın var. Vatandaşın Türkiyesi, Sarayın Türkiyesi'ne çalışıyor. Tasarruf yapacaksan vatandaştan değil, saraydan başlayacaksın. 

Kılıçdaroğlu konuşmasında son söz olarak, "Neron Roma'yı yaktı, Erdoğan da Türkiye'yi yakıyor" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU