Bir babanın, bebeğini kurtarmak için araba camını parçaladığı anlar viral oldu

"Bir çocuğun vücut sıcaklığı, bir yetişkininkinden üç ila beş kat daha hızlı yükseliyor"

Kavurucu sıcakla boğuşan ABD'nin Teksas eyaletinde bir bebek, araçta mahsur kaldı. Babanın, evladını camı kırarak kurtarmaya çalıştığı anlar TikTok'ta viral oldu.

Olay, geçen hafta saat 10.30 sularında hava 37,7 santigrat dereceyken meydana geldi. Anahtar aracın içindeyken kapılar kilitlenindi.  

TikTok'ta 5 gün önce yayımlanan ve 6 milyondan fazla kez izlenen videoda baba, bijon anahtarıyla arabanın ön camını kırmaya çalışırken görülüyor. Bunun ardından başka bir kişi devreye girip görevi başarıyla tamamlıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kırılan yerden içeri giren bir kadın, bebeği camdan uzatarak kurtarılmasını sağlıyor.

Harlingen Polis Teşkilatı'ndan polis memuru Larry Moore, Newsweek'e bebeğin durumunun iyi olduğunu açıkladı:

Babayı davranışından ötürü kutluyorum. Bir ebeveyn olarak, çocuğu arabadan bir an önce çıkarmanın aciliyetini anlayabiliyorum.

Moore, sıcak havalarda çocuklara dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek ebeveynleri uyardı:

Herkese kapıları kilitleyip gitmeden önce araçlarının arka koltuğunu kontrol etmelerini hatırlatmak istiyorum. Bir çocuğun vücut sıcaklığı, bir yetişkininkinden üç ila beş kat daha hızlı yükseliyor. Arabada bırakılan bir çocuğun ateşi hızla yükselebiliyor.

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği Dairesi de kavurucu sıcağa karşı uyardı. Yetkililer, 25 yılda 950'den fazla çocuğun sıcak çarpmasından öldüğünü bildirdi. 

Ülkede Teksas'ın yanı sıra Kaliforniya, Arizona, Nevada ve Florida gibi pek çok eyalette 47 milyonu aşkın insan yüksek sıcakla mücadele ediyor. Kavurucu sıcaklar yüzünden en az 18 kişi yaşamını yitirdi. 69 kişinin de sıcaklıklar yüzünden öldüğünden şüpheleniliyor. 

 

Independent Türkçe, Telegraph, Newsweek

DAHA FAZLA HABER OKU