Georgia saldırısı sanığının annesi: Oğlum, Irak ve Afganistan sonrası akıl sağlığını kaybetti

Artık hayatta olmayan şüpheli, cumartesi günü Georgia eyaletinin Hampton kentinde 4 kişiyi vurarak öldürmekle suçlanıyor

Annesi, Georgia'daki kitlesel silahlı saldırı şüphelisinin eylemleri için özür diledi (Henry County Şerif Bürosu/Facebook)

ABD'nin Georgia eyaletindeki kitlesel silahlı saldırı şüphelisinin annesi, oğlunun eylemlerinden dolayı "çok üzgün" olduğunu söylerken, zanlının orduda geçirdiği dönemden kaynaklanan travma sonrası stres bozukluğunu (TSSB) suçladı.

Polis, cumartesi günü Georgia eyaletinin Hampton kentinde 4 kişiyi öldürdükten sonra kendisini öldürdüğünden şüphelenilen saldırganın 41 yaşındaki Andre Longmore olduğunu tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Henry County Şerif Bürosu pazar günü Facebook'ta yaptığı açıklamada, "Hampton şehrinde 4 kişiyi öldürmekle suçlanan şüpheli, pazar öğleden sonra gerçekleşen bir arama operasyonunun ardından öldü" ifadelerini kullandı. Açıklamada, bu süreçte kolluk kuvvetlerin yaralandığı da belirtildi.

Şüphelinin annesi Lorna Dennis, Atlanta News First'e "Çok üzgünüm" dedi. Oğlunun eylemlerinden dolayı özür dileyen Dennis, ordunun bir "canavar" yarattığını ekledi.

Longmore'un annesi yayın kuruluşuna, 82. Hava İndirme Tümeni'nde 6 yıl görev yapan oğlunun etkileyici performansıyla birçok ödül kazandığını söyledi. ABD Ordusu'nun bir sözcüsü de yayın organına, çavuş rütbesine sahip Longmore'un Ağustos 2000'den Mayıs 2006'ya kadar orduda Otomize Lojistik Uzmanı olduğunu belirtti.

Ancak Dennis, Afganistan ve Irak'ta görev yaptıktan sonra oğluna travma sonrası stres bozukluğu ve şizofreni teşhisi konduğunu ifade etti. Dennis yayın organına, destek almasını sağlamaya çalışsa da oğlunun bunu reddettiğini söyledi.

Silahlı saldırının ardından kurbanların arkadaşları ve iş arkadaşları, "trajik olaydan dolayı yas tutan bir aileye yardım etmek için" GoFundMe'de bir bağış toplama kampanyası başlattı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Meltem Ergin

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU