19 yaşındaki Merve ayrılmak istediği sevgilisi tarafından katledildi; ablası 'Çılgın aşığın gözü döndü' ifadesiyle haber yapılmasına isyan etti

Abla Esra Kotan, "Halbuki haber sitelerinin iddia ettiği gibi bu bir namus cinayeti değil. Hiçbir cinayete hiçbir gerekçe kabul edilemez." dedi

Fotoğraf: İHA

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki Merve Kotan, 15 Ağustos'ta 27 yaşındaki sevgilisi Muhammet Gürsoy tarafından katledildi. Olay basına 'namus cinayeti' olarak yansıdı.

Merve Kotan'ın ablası Esra Kotan, olay yaşandığı sırada cinayetin haberini 'çılgın aşık' ve 'namus cinayeti' ifadeleriyle haber yapan basın kuruluşlarına tepki göstererek, "Hiçbir şey cinayete gerekçe olamaz" dedi.

Abla Kotan ayrıca, Merve'nin Muhammet Gürsoy'dan ayrılmak istediği için öldürüldüğünü ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Ayrılmak istediği için öldürüldü"

Merve Kotan, 18 Ağustos'ta Kırıkkale'de katledilen ve görüntülerinin tüm Türkiye'yi ayağa kaldırdığı Emine Bulut'tan 3 gün önce pompalı tüfekle vurularak öldürüldü. Ablası Esra Kotan, Merve'nın Muhammet Gürsoy'dan ayrılmak istediği için katledildiğini ifade etti.

Kotan, ayrılmak istediği sevgilisiyle buluştu. Yol üstünde Muhammet Gürsoy, arkadaşı Ekim Türkmen'i de davet etti. Kotan ve Gürsoy, Türkmen'i de yanlarına alarak bir parka gitti. Bir süre sonra Gürsoy aracından çıkardığı pompalı tüfekle önce Ekim Türkmen'e ardından Merve Kotan'a ateş açtı. Kotan ve Türkmen olay yerinde hayatını kaybetti.

Kotan ve Türkmen'in öldüren Muhammet Gürsoy, olay yerinden kaçtı. Güvenlik güçleri Gürsoy'u olay yeri yakınlarında aracında yakaladı. Gürsoy'un aracının içinden cinayetin işlendiği silah da bulundu. Kotan ve Türkmen otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi.

"Çılgın aşık"

Olay basına, "Çılgın aşık sevgilisini başkasıyla görünce dehşet saçtı" ifadeleriyle yansıdı. Independent Türkçe'ye konuşan Merve Kotan'ın ablası Esra Kotan, olayın hemen ardından yayınlanan haberlerin yalan olduğunu belirtti. Abla Kotan, Muhammet Gürsoy'un ifadeleri üzerinden yapılan haber yapılmasına isyan etti.

'çılgın aşık'.PNG
Sabah gazetesi ve bazı ajanslar haberde 'çılgın aşık' ifadesini kullandı


Merve'nin ablası: Namus cinayeti diyerek katili haklı gösteriyorlar

Sosyoloji öğrencisi olan ve kadın hakları ile kadına şiddet konusunda çalışma yaptığını ifade eden abla Kotan, Merve'nin Muhammet Gürsoy tarafından planlı bir şekilde katledildiğini savundu. Kardeşinin öldürülmesine 'namus cinayeti' denilerek katilin haklı gösterildiğini belirten Esra Kotan, olayın yaşandığı 15 Ağustos'tan hemen sonra basında yer alan haberlerin ailesinin acısını katladığını ifade etti.  Kotan, "Halbuki haber sitelerinin iddia ettiği gibi bu bir namus cinayeti değil. Hiçbir cinayete hiçbir gerekçe kabul edilemez." dedi.

Abla Esra Kotan, Muhammet Gürsoy'un ilk ifadesinde Merve Kotan'ın kendisini aldattığını ve cinayeti bu yüzden işlediğini söylediğini belirterek, "Cezasında indirim almak için yalan söylüyor." diye konuştu.

"Planlayarak öldürdü"

Kardeşinin Ekim Türkmen ile birlikte Muhammet Gürsoy'un doğum gününe gittiği sırada öldürüldüğünü söyleyen Esra Kotan, "Muhammet Gürsoy'un kardeşimi katletmeyi önceden planladığı pompalı tüfekle ateş açmasından belli. Çünkü normalde kimse yanında pompalı tüfek taşımaz" diye konuştu.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU