Ersin Düzen'den beIN Sports'a maç özetleri tepkisi: Yayıncı kuruluş geçen sezonki ücretin iki katı fazlasını istiyor, bu hoş bir yaklaşım değil

TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programı sunucusu Ersin Düzen, TRT ile beIN Sports arasındaki anlaşmazlığı açıklayarak yayıncı kuruluşa tepki gösterdi

Fotoğraf: Reuters

Süper Lig'de 2. hafta geride kalırken, maç özetleri konusu henüz açıklığa kavuşmadı. 

Geçtiğimiz sezonlarda maç özetleri yayın haklarını elinde bulunduran TRT, bu sezon yayıncı kuruluşun iki katı ücret talep etmesi nedeniyle henüz anlaşma sağlayamadı.

TRT Spor'da yayınlanan Stadyum programında sunucu Ersin Düzen, konuyu gündeme getirerek yayıncı kuruluşa tepki gösterdi. 

Düzen, TRT'nin maç özetleri konusunda yayıncı kuruluşla 1.5-2 aydır görüşmeler gerçekleştirdiğini dile getirerek, "beIN Sports, yıllık ödenen ücretler konusunda TFF ve kulüplerden indirim talep etti. İndirim talebi kabul görüldü. Ancak yayıncı kuruluş beIN Sports, maç özetleriyle ilgili olarak geçen sezondan iki kat fazla ücret istiyor. Yayıncı kuruluş kendi menfaatleri doğrultusunda TFF ve kulüplerden indirim talep ederken, maç özetleri konusunda ise geçen sezonki ücretin iki katı fazlasını istiyor. Bu hoş bir yaklaşım değil" açıklamasında bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig yayın haklarında indirime giderek Katarlı beIN Media Group ile geçtiğimiz haftalarda yeniden anlaşma sağladı.

Yayıncı kuruluş zarar ettiği gerekçesiyle anlaşmada indirim talep etmiş, uzun süren görüşmelerin ardından bu talep kabul görmüştü. 

Anlaşmanın ardından TFF Başkanı Nihat Özdemir, yayıncı kuruluş beIN Sports ile yaptıkları yeni anlaşma dolayısıyla alacaklarda bir miktar azalma olduğunu belirterek, şöyle konuşmuştu: 

beIN Sports'tan alacağımız para biraz azaldı ama alabileceğimiz en iyi rakamı aldık. Türk lirası bazında baktığımızda ilk taksit olarak geçen seneye göre bu sene yüzde 130 daha fazla para dağıttık. Türk lirası olarak düşündüğümüz zaman kulüplerimize böyle fazla para dağıttık. Anadolu kulüplerimiz yedişer milyon almıştı, şimdi on yedişer milyon aldı. Artık dövizde de bir denge rakamıyla yolumuza devam edeceğimize inanıyorum. Göstergeler de o yönde.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU