Merakla beklenen korku filminden ilk fotoğraf: "Yüzü olmayan rahibeler" geri döndü

Şeytan Rahibe, ilk filmdeki yüzü olmayan yoldaşlarını da yanında getiriyor

Dehşetin Yüzü 2'nin 8 Eylül'de gösterime girmesi planlanıyor (Entertaintment Weekly/Warner Bros)

Korku Seansı (Conjuring) evreninde geçen Dehşetin Yüzü (The Nun), büyük beğeni toplamış ve izleyicilerine korku dolu anlar yaşatmıştı. 

Fragmanının yayınlanmasından önce New Line Cinema, uzun zamandır beklenen devam filmi Dehşetin Yüzü 2'den (The Nun 2) bir fotoğraf yayımlayarak Taissa Farmiga'nın Rahibe Irene olarak geri dönüşünü müjdeledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

1950'lerde geçen devam filminin başında izleyiciler, 2018 yapımı ilk filmin sonunda iblis Valak'ın pençesinden kurtulan Taissa Farmiga'nın canlandırdığı Rahibe Irene'i görüyor. 

Korku Seansı 3: Katil Şeytan'ın (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) yönetmeni Michael Chaves, karakterle ilgili bilgi verdi.

Entertaintment Weekly'ye konuşan yönetmen, "İtalya'daki bir manastırda anonim bir hayat yaşıyor" dedi ve ekledi:

Bu travmatik deneyimi, bu büyük macerayı yaşadı, şimdiyse sakin ve kendini adamış bir hayat yaşamak istiyor.

Ancak Rahibe Irene'in bu planı, Jonas Bloquet tarafından canlandırılan arkadaşı Maurice'i ele geçiren Valak'ın korkunç enkarnasyonu olan İblis Rahibe tarafından engelleniyor.

Chaves, "Maurice, Fransa'ya gitti ve yatılı okulda bir tür tamirci olarak çalışıyor" diyerek ekledi:

Oradaki öğretmenlerden biriyle flört ediyor ve olgunlaşmaya başladığını görebiliyorsunuz. Ama ilk filmden beri onun içinde korkunç bir şey olduğunu, Valak'ın onun içinden kaçtığını biliyoruz ve olaylar Irene'i eski arkadaşıyla çarpışma rotasına geri çekiyor.

Yeni oyuncular arasında The Last of Us ve Görünmez Adam'dan (The Invisible Man) tanınan Storm Reid de yer alıyor. Chaves, karakteri "tıpkı Taissa'nın ilk filmde oynadığı gibi genç bir rahibe adayı" olarak tanımladı.

Hayatında çok önemli bir noktada ve Irene'le birlikte bu göreve, bu yolculuğa çekiliyor, yaşanan korkunç olaylarla Maurice'in peşine düşüyor.

2016'da James Wan'ın yönettiği Korku Seansı 2'de (The Conjuring 2) Şeytani Rahibe rolünü canlandıran ve Corin Hardy'nin Dehşetin Yüzü filminde bu rolü tekrarlayan Bonnie Aarons, bir kez daha geri dönüyor.

"Bonnie inanılmaz biri" diyen Chaves, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Gerçekten harekete geçebiliyor, neyin korkutucu olduğunu gerçekten biliyor ve onun için çok kolay.

Şeytan Rahibe önceki filmdeki yüzü olmayan yoldaşlarından bazılarını da yanında getiriyor. "Yüzü olmayan rahibeler geri döndü" diye onaylayan yönetmen Chaves, şöyle dedi: 

Bu hayranların favorisiydi ve ilk filmin pazarlama kampanyasının da bir parçası olmuştu. Yani kesinlikle filme geri döndüler. Onlar hakkında başka spoiler vermek istemiyorum.


Independent Türkçe, Collider, Entertaintment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU