Ünlü komedyen ruh sağlığı sorunlarını çözmek için rehabilitasyona girdi

2017'te borderline kişilik bozukluğu teşhisini kamuoyuna açıklamıştı

29 yaşındaki Pete Davidson ve 42 yaşındaki Kim Kardashian, 9 ay süren ilişkilerini geçen yıl sonlandırmıştı (AP)

Aktör ve komedyen Pete Davidson rehabilitasyona girdi. Saturday Night Live'daki skeçleriyle şöhrete kavuşan Davidson'a yakın bir kaynak, 29 yaşındaki komedyenin tedaviye başladığını ancak "çok yakında çıkacağını" doğruladı.

Haberi ilk veren Page Six'e göre Davidson, travma sonrası stres bozukluğu ve daha önce konulan borderline kişilik bozukluğu teşhisiyle ilgili süregelen sorunları ele almak üzere yatılı terapi almak için tedavi merkezine girdi.

People'a konuşan bir başka kaynak da şunları söyledi: 

Pete bu sorunlar üzerinde çalışmak için sık sık rehabilitasyona giriyor. Arkadaşları ve ailesi bu süre zarfında ona destek oldu.

Page Six'e konuşan Davidson'a yakın bir kaynak şu ifadeleri kullandı:

Pete'i tanıyan herkes, ihtiyacı olduğunu anladığı her zaman yardım alacağını bilir. Köşesinde onu seven, destekleyen ve onunla gurur duyan pek çok insan var.

Arkadaşı, itfaiyeci babasını 11 Eylül saldırılarında kaybettiğinde sadece 7 yaşında olan komedyenin "kendine odaklanabilmek ve akıl sağlığı sorunlarıyla daha iyi başa çıkmayı öğrenebilmek için hak ettiği bir ara verdiğini" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Davidson, uzun zamandır ruh sağlığı sorunları konusunda açık davranıyor. Komedyen, 2017'de konuk olduğu bir podcast'te borderline kişilik bozukluğu teşhisini kamuoyuna açıklamış ve Aralık 2016'da rehabilitasyonda geçirdiği zamanı anlatmıştı. 

Davidson, düzenli marihuana kullanımına bağladığı aşırı ruh hali değişimlerinden bahsetmiş ve rehabilitasyondan dönüp uyuşturucu kullanmaya devam ettikten sonra "zihinsel bir çöküş" yaşadığını anlatmıştı. Ancak komedyene birkaç ay sonra borderline kişilik bozukluğu teşhisi konmuştu.

Psikiyatristlerinden birinin o dönemde kendisine teşhis koyduğunu anlatan Davidson, "her zaman depresyonda" olduğunu söylemiş ancak iyileşmesine yardımcı olduğu için terapiyi övmüştü.

Terapi yavaş ama emin adımlarla ilerliyor. Çok fazla sorun yaşıyordum. Bu yıl tam bir kâbus gibiydi. Bu teşhisi almak ve bununla nasıl yaşayacağımı anlamaya çalışmak hayatımın en kötü yılıydı.

2022'de Davidson, Kanye West'in eski eşi Kim Kardashian'la ilişkisinin ardından rap'çinin çevrimiçi zorbalığına maruz kalmıştı. Komedyen, bu nedenle aldığı terapi sayısını artırmıştı. 


Independent Türkçe, Entertaintmen Weekly, Page Six

DAHA FAZLA HABER OKU