Davutoğlu'nun "terörle mücadele defteri" sözleri için HDP araştırma önergesi verdi, Suruç Aileleri İnisiyatifi "açıkla" çağrısı yaptı

Davutoğlu, "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz" diyerek 7 Haziran-1 Kasım sürecini işaret etmişti

Fotoğraf: AA

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok kişi, insan yüzüne çıkamaz” ifadesini de içeren beyanlarının incelenmesi amacıyla Meclis’e araştırma önergesi verdi.

Davutoğlu dünkü konuşmasında, "Gelin hafızanızı bir yoklayın. İleride Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman, eminim en kritik dönemlerden, birkaç aydan biri 7 Haziran ile 1 Kasım arasındaki dönem olarak yazılacaktır" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

HDP’li Kurtulan, ‘2014-2016 yılları arasında yaşanan saldırı ve katliamların araştırılması, çözüm sürecinin sonlandırılmasına giden sürecin tüm açıklığı ile ortaya çıkarılması, sorumluların yargı önüne çıkarılması, dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun bahsi geçen döneme ilişkin beyanlarının incelenmesi amacıyla’ Anayasa’nın 98’inci ve içtüzüğün 104’üncü ve 105’inci maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını teklif etti.

CHP İstanbul Milletvekilli Mehmet Bekaroğlu da Twitter hesabından Davutoğlu'na "7 Haziran-1 Kasım arası neler oldu, açıklayın" çağrısı yaptı.

 

Suruç Aileleri İnisiyatifi de "Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan insan yüzüne çıkamaz" diyerek 7 Haziran-1 Kasım sürecine işaret eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 'açıkla' çağrısı yaptı; "Biz ne için, ne uğruna bu kadar öldük ve yaralandık?" diye sordu.

 

1.jpg
Grafik: Independent Türkçe

 

Davutoğlu’nun başbakanı olduğu AK Parti hükümeti, 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde tek başına iktidar olamamış, koalisyon kurulamayınca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 1 Kasım 2015’te yapılmak üzere ‘tekrar seçim’ kararı alınmıştı.

 

2.jpg
Harita: Independent Türkçe

 

AK Parti tekrar çoğunluğu sağlayarak iktidar olmuştu.

İki seçim arasında İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok ilde bombalı ve silahlı saldırılar sonucu 242’si sivil, 197’si güvenlik görevlisi, toplam 439 kişi hayatını kaybetmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU