Belgesel çeken Netflix ekibine köpekbalıkları saldırdı

Serinin yapımcısı Huw Cordey, "Denizin Dişleri'nden fırlamış gibiydi" dedi

Gezegenimiz II'de görülen köpekbalıkları (Ed Charles/Netflix)

Shweta Sharma & Isobel Lewis
 

David Attenborough'nun yer aldığı, Netflix'in belgesel serisi Gezegenimiz II'nin (Our Planet II) ekibi çekimler sırasında "inanılmaz derecede aç" kaplan köpekbalıklarıyla "korkunç" bir karşılaşma yaşadı.

Anlatımını Attenborough'nun yaptığı 4 bölümlük iklim belgeseli 14 Haziran Çarşamba günü Netflix'te yayımlandı. Belgesel, dijital platformda 2019'da yayımlanan Gezegenimiz'in (Our Planet) 8 bölümlük ilk sezonunu takip ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halihazırda dizi ekibinin Hawaii'nin kuzeyinde, Pasifik Okyanusu sularında çekim yaparken köpekbalıklarından kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

Serinin Emmy ödüllü ekibi kuzeybatıdaki Hawaii Adaları'ndan biri olan Laysan yakınlarında balinaların sualtı görüntülerini toplarken köpekbalıklarının saldırısına uğradı. Hayvanlar nihayetinde ekibin şişme botunu ısırarak botta muazzam delikler açtı.

Radio Times'a konuşan yönetmen Toby Nowlan köpekbalıklarının davranışının "son derece sıradışı" olduğunu söyleyerek hayvanların "inanılmaz derecede aç" göründüğünü de ekledi.

Yönetmen şöyle anlattı:

Sudaki 'v' şeklindeki akıntı bize doğru geldi ve bu kaplan köpekbalığı bota sıçrayıp ısırarak botta muazzam delikler açtı. Bütün bot patladı.

Köpekbalığını uzaklaştırmaya çalıştık ama buna hiç izin vermedi. Korkunçtu. Bu, o gün bize saldıran ikinci köpekbalığıydı.

Neyse ki ekip karadan yaklaşık 100 metre uzaktaymış ve bot tamamen sönmeden önce kıyıya ulaşabilmişler.

Nowlan, "Hayvanlar inanılmaz derecede açtı, yani belki de doğada yeterince yiyecek yoktu ve suda karşılaştıkları her şeye atlıyorlardı" diye açıkladı.

Serinin yapımcısı Huw Cordey de iki köpekbalığının ekibe saldırdığını Forbes'a doğruladı. Yapımcı, "Tıpkı Denizin Dişleri'ndeki (Jaws) gibiydi" dedi.

Ekip paniğe kapılarak adeta kuma acil iniş yaptı. 

Cordey, Forbes'a asıl fikrin Laysan'daki sığlıklarda bekleyen kaplan köpekbalıklarıyla sualtı çekimi yapmak olduğunu söyledi.

Tahmin edeceğiniz gibi hiç sualtı çekimi yapmadılar.

Gezegenimiz II halen Netflix'te yayında.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU