Hidayet Türkoğlu’ndan Rasim Ozan Kütahyalı’ya: Layık olduğu çukura geri gönderilmeli

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Boşnaklara ettiği hakaret sonrası Beyaz TV’deki programına son verilen ancak aynı kanalda yeniden bir programa başlayacak Rasim Ozan Kütahyalı hakkında sert konuştu

Fotoğraf: AA

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’e ait Beyaz TV’de yayınlanan programda kullandığı “Kusturmalı Boşnak s…” ifadesi nedeniyle tepki toplayan Rasim Ozan Kütahyalı, uzun bir aranın ardından aynı kanala geri döndü.

Kendisi de Yugoslav göçmeni bir çiftin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu bu kararı, Twitter’dan sert sözlerle eleştirdi. 

“Boşnak ve Türk halkının vicdanında müebbete mahkum olan, ahlaksız, aşağılık ve özrü mümkün olmayan hakaretin sahibi Rasim Ozan Kütahyalı'nın ekran karşısına çıkarılması nasıl bir garabettir, akıl tutulmasıdır” diyen eski NBA oyuncusu, “Beyaz TV'nin derhal bu hatadan dönmesi ve bu şahsı, layık olduğu çukura geri göndermesi gerekir” ifadesini kullandı. 


Kütahyalı’nın ekrana dönmesine MHP’nin Bosna Hersek doğumlu eski futbolcu milletvekili Saffet Sancaklı da tepki göstermişti. 

Sancaklı, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Ömür boyu peşindeyim” dedi. 


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU