90 yaşındaki usta oyuncu kariyerinde bir ilki başardı

Batman üçlemesinin Alfred'i, 70 yıllık kariyerinde 160'tan fazla filmde rol aldı

1933'te dünyaya gelen oyuncu, 1987 ve 2000'de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında iki Oscar Kazandı (Studiocanal)

Kariyerine bir televizyon filmindeki "çaycı çocuk" rolüyle 1946'da başlayan Sör Michael Caine, 90 yaşında bir ilke imza attı. 

Aktör, üst düzey bir suç örgütünü araştıran tecrübeli bir polisi konu alan Deadly Game (Ölümcül Oyun) adlı ilk romanını yazmayı tamamladı. Britanyalı oyuncu, kitabının 23 Kasım'da piyasaya çıkacağını duyurmaktan "mutluluk duyduğunu" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hodder & Stoughton tarafından yayımlanacak kitap, polis memurlarından oluşan küçük bir ekibe liderlik eden Dedektif Baş Müfettişi Harry Taylor'ı merkeze alıyor.

Kitap yazma fikri usta oyuncunun aklına, Londra'nın doğusundaki bir çöplükte uranyum bulan iki çöp toplayıcısıyla ilgili bir haber okuduğunda gelmiş.

Kitapta da içerisinde uranyum olan gizemli bir paket terk edilmiş şekilde bulunuyor. Dedektif Baş Müfettişi Taylor olayı araştırmak için göreve çağrılıyor ancak polis el koyamadan paket ortadan kayboluyor.

Kitabın arka kapağındaki özette gerilim romanıyla ilgili şu bilgilere yer veriliyor:

Dünyanın dört bir yanındaki güvenlik birimleri kırmızı alarma geçerken, eski SAS komandosu Harry ve küçük ekibi, nükleer malzemenin kimde olduğunu ve onunla ne yapmayı planladıklarını bulmak için zamana karşı yarışmak zorundadır.

Daily Mail'deki haberde, Michael Caine'in her zaman bir roman yazmak istediği ancak bunu koronavirüs karantinaları sırasında gerçekleştirebildiği ifade edildi.

Tecrübeli Hollywood yıldızı, kitabıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Yıllardır bir gerilim yazmak istiyordum. Okumayı en çok sevdiğim tür bu. Deadly Game üzerinde çalışmaktan ve onu yayımlamak için Hodder & Stoughton'la işbirliği yapmaktan gerçekten büyük heyecan duyuyorum. Umarım okuyucular da Harry Taylor'ı tanımaktan benim kadar keyif alır.

Deadly Game, Caine'in ilk romanı olmasına rağmen ünlü aktör yazmaya yabancı değil. Britanyalı aktör, daha önce üç anı kitabı yayımladı.

Film yıldızı ilk kez 2021'de Guardian'a roman üzerinde çalıştığını açıklamıştı: 

Ben sadece gerilim romanları okurum. Macera adamıyım, edebiyat insanı değilim, bu yüzden Shakespeare'in yerini almaya çalışmıyorum.


Independent Türkçe, Daily Mail, Metro

DAHA FAZLA HABER OKU