Instagram farklı kişiliklere sahip, ChatGPT benzeri bir yapay zeka sohbet botu üzerinde çalışıyor

Yapay zeka özelliği "30 yapay zeka kişiliğiyle sohbet edip en çok hangisini sevdiğinizi bulma" şansı sunuyor

Görünüşe göre Instagram kendi yapay zeka sohbet botu üzerinde çalışıyor (Unsplash)

Sızan haberlere göre Instagram, kullanıcıların etkileşim kurabileceği 30 farklı kişiliğe sahip bir yapay zeka sohbet botu üzerinde çalışıyor.

Uygulama araştırmacısı Alessandro Paluzzi, "Yapay Zekayla Sohbet" özelliğinin ekran görüntülerini paylaşarak ChatGPT'ye benzer bir yapay zeka aracının ayrıntılarını açığa çıkardı.

Soru sorma ve tavsiye alma seçenekleri sunan bu özellik, aynı zamanda kullanıcılara mesaj yazarken yardım edecek bir yazım desteği aracı da sağlıyor.

"Yapay Zekayla Sohbet" özelliğinin sızdırılan görüntülerinde, "Daha eğlenceli ve ilgi çekici bir deneyim için sohbetlerinize yapay zekayı katın" diye belirtiliyor.

30 yapay zeka kişiliğiyle sohbet edip en çok hangisini sevdiğinizi bulun.

Instagram'ın eğer böyle bir hazırlığı varsa, yapay zeka sohbet botunu ne zaman piyasaya sürmeyi planladığı henüz belli değil. The Independent yorum için Instagram'a ulaştı fakat şirket genellikle piyasaya sürülmemiş ürünler hakkında açıklama yapmıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başka birkaç sosyal medya platformu da benzer yapay zeka araçlarını halihazırda kullanıma sundu ya da şirketlerin bu araçlar üzerinde çalıştığı söyleniyor.

Şubatta Snapchat, OpenAI'ın ChatGPT teknolojisi tarafından desteklenen "My AI" sohbet botunu tanıtmıştı.

Snapchat'e göre bu araç "bilgi yarışmasında önemli bir soruyu yanıtlamak, en iyi arkadaşınızın doğum günü için mükemmel bir hediye tayvsiyesi vermek, uzun bir hafta sonunda yürüyüş gezisi planlamaya yardım etmek veya akşam yemeğinde ne yapacağınıza dair öneri sunmak" için kullanılabilir.

Verilerini yapay zeka sohbet botuyla paylaşmaktan rahatsızlık duyduğunu sosyal medyadan bildiren bazı kullanıcılar bu gelişmeyi şüpheyle karşıladı.

Snapchat'in bu özellik hakkındaki tweet'ini yanıtlayan bir kullanıcı "Kaldırılmasını istiyorum, kaldırın" diye yazarken, bir diğeri de şöyle sordu:

Bunu silme seçeneğimiz olabilir mi?

 

Instagram, daha eğlenceli ve ilgi çekici bir deneyim için sohbetlerinize Yapay Zeka Araçları (Botlar) getirme üzerinde çalışıyor.

Yapay Zeka Araçları soruları yanıtlayabilecek ve tavsiyeler verebilecek. Siz de 30 farklı kişilik arasından seçim yapabileceksiniz.

 

TikTok da halihazırda Filipinler gibi seçilmiş birkaç ülkede sınırlı şekilde kullanıma sunulan uygulama içi, Tako adlı bir sohbet botunu test ediyor.

Şirketin sözcüsü, "İnovasyonun ön saflarında yer almak, TikTok deneyimini yaratmanın temelinde yer alıyor ve her zaman topluluğumuza değer katan yeni teknolojileri keşfediyoruz" diyor.

Belirli pazarlarda, TikTok'taki arama ve keşfet kısmını güçlendirmenin yeni yollarını test ediyoruz ve eğlendiren, yaratıcılığa ilham veren ve kültürü yönlendiren güvenli bir yer oluşturmaya devam ederken topluluğumuzdan öğrenmeyi dört gözle bekliyoruz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU