Elon Musk'ın gelişinden sonra Twitter'ın reklam gelirleri yarıdan fazla düşmüş

Devasa gelir düşüşü, göreve yeni başlayan CEO Linda Yaccarino'nun gelişinden hemen önce yaşandı

8 Aralık 2022'de, Twitter'ın San Francisco'daki genel merkezinde bir tabela (AP)

Twitter'ın ABD'deki reklam gelirinin, Elon Musk'ın şirketi devralmasından bu yana yarıdan fazla düştüğü bildirildi.

The New York Times'ın haberine göre şirket içi belgeler Twitter'ın nisan ve mayıs arasında 88 milyon dolar değerinde reklam satışı yaparak, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59'luk bir düşüş kaydettiğini gösteriyor.

Musk'ın Ekim 2022'de devralmasından kısa bir süre sonra Twitter'daki birkaç kilit satış yöneticisi işten çıkarılırken, Donald Trump ve Andrew Tate gibi tartışmalı isimlerin platforma geri dönmesine izin verilmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşten çıkarmaların ve politika değişikliklerinin ardından kamuyounca iyi bilinen birkaç marka platform ve yönetimiyle ilgili endişeler nedeniyle artık Twitter üzerinden reklam vermeyeceklerini doğrulamıştı.

Twitter'a biçilen değer de 44 milyar dolarlık devralma anlaşmasını takip eden aylarda çakılmış, Musk martta şirketin 20 milyar dolar değerinde olduğunu söylemişti. Yatırım firması Fidelity daha sonra Twitter'a 15 milyar dolar değer biçmişti.

Nisanda Musk, "neredeyse tüm reklam verenlerin geri döndüğünü veya geri döneceklerini söylediklerini" iddia ederek şirketin "kar-zarar dengesine ucu ucuna ulaştığını" belirtmişti.

Geçen ay Musk, şirketin baş teknoloji sorumlusu olarak ürün, yazılım ve sistem operasyonlarını denetlemeye odaklanmak için Twitter'ın CEO'su pozisyonundan istifa edeceğini açıklamıştı.

Onun yerine gelen ve NBCUniversal'da yönetici pozisyonunda görev yapan Linda Yaccarino, reklam dünyasındaki başarısına ve bağlantılarına bakılarak seçilmiş gibi görünüyor.

Yaccarino ve Musk önceki aylarda halka açık bir etkinlikte bir araya gelerek, harcamaları Twitter'ın gelirinin çoğunluğunu oluşturan reklam verenlerle ilişkileri geliştirmek ve iyileştirmenin Yaccarino'nun odak noktası olacağına işaret etti.

Bunu başarmanın muhtemel bir yolu, Twitter'ın pazarlamacılar ve reklam yöneticilerinden oluşan Etki Kurulu'nu yeniden kurmak. Kurul dağıtılmadan önce, sektördeki oyuncuların platformun nasıl olmasını istediklerine ilişkin doğrudan geri bildirim vermelerini sağlıyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU