Hıncal Uluç, İmamoğlu’nu eleştirdi: Kayda geçen tek eylemin Bodrum tatillerin ve Zülfü konserlerin oldu

Sabah gazetesi yazarı Uluç, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yaşanan sel felaketi sırasında tatilde olduğu için eleştirilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı

Hıncal Uluç / Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesi yazarı Hıncal Uluç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nu kentteki sel felaketi nedeniyle eleştirdiği köşesinde hayal kırıklığı yaşadığını söyledi.

Uluç, "Üç günlük başkan nasıl oluyor da, hayal kırıklığı yaratıyor?" diye sorup yazısında şu yanıtı verdi:

Ekrem İmamoğlu, hayal kırıklığı yarattı mı?. Evet!. Onunla ilgili yapılacak "Geçerli" eleştirilerin başında bu geliyor.. (...) Örnek.. Eminönü Meydanı alt geçidini su basmış. İmamoğlu suçlanıyor. Hem de dalga geçilerek suçlanıyor.. "İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesini hayata geçirdi." Eminönü meydanı düzenlemesiyle mamoğlu'nun zerre ilgisi yok. Tümünün sorumlusu, tam 24 senedir İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni elinde tutan AK Parti iktidarı. Tamam.. Tamam da, üç günlük başkan nasıl oluyor da, hayal kırıklığı yaratıyor, derseniz?. İşte işin "Püf" noktası bu.. İmamoğlu, sadece İstanbul'da değil, ülkede, hatta yurt dışında heyecan yaratan bir seçimin galibi.. "Her şey çok güzel olacak" gibi fevkalade bir sloganla, Binali Yıldırım gibi bir devi, hem yaptıkları (Mesela İstanbul- İzmir arasının muhteşem otoyolu), hem de arkasına Ankara'nın gücünü aldığı için yapacakları belli bir devi, 800 bin oy farkla geçerek Başkan olan biri heyecan yaratmaz mı?. İşte bu heyecan içinde bekledi insanlar.. En başta da ben.. İmamoğlu'nu medya içinde en yakından tanıyan, Beylikdüzü'nde yaptığı harika işleri defalarca gidip gören, İmamoğlu ile defalarca oturup, ya da bölgeyi gezerek, dolaşarak konuşan ben bekledim.. Gelir gelmez, geldiğini belli edecek bir şeyler yapmasını bekledim.. Sembolik de olsa bir şeyler bekledim. Ne yaptı, "Her şey çok güzel olacak" diye gelen, gelir gelmez "İstanbul'un kaybedeceksaniyesi yok" diyen Başkan?. İki defa tatil.. Nerde göründü? Magazin sayfalarında.. Zülfü Livaneli konserini defalarca izler ve sahneye çıkıp şov yaparken.. Şimdi siz siz olun da hayal kırıklığına uğramayın..

Uluç yazısının devamında İmamoğlu’na seçim döneminde verdiği vaadleri hatırlattı ve İstanbul’un trafik sorunu hakkında eleştirilerine devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peki senin kampanyanda en büyük vaadin neydi Başkan?.
İstanbul trafiği!.
O zaman beni arasan, "Hıncal Bey, ağbi, her ne ise" desen ve "Şu trafik konusunda hemen, ilk anda neler yapabiliriz" diye sorsan, o muhteşem Başkanlık titrinden bir şey mi eksilirdi?.
Fikir al yahu.. Karar senin nasılsa..
Fikir almanın zararı yok..
İki şey tavsiye ederdim Başkan..
Biri, devamlı, kalıcı ve uzun vadede çözümcü olacak..
İkincisi, anında sonuç verecek "İmamoğlu'nun geldiği belli oldu. Elini dokundu adam" dedirtecek pratik çözümler..

Uluç, İmamoğlu'nun danışmanlarını suçladı:

Silkin Başkan.. Etrafına sana itiraz edebilecek danışmanlar topla.. "Padişahım çok yaşa" diyenleri acımadan kov. Onlar seni felakete sürükler çünkü.
İleri gitmeni, başarmanı "İtiraz edenler" sağlayacaktır, Başkan.. Şakşakçılar değil..
Var mı danışmanların arasında "Hıncal doğru yazmış" diyecek güçte, çapta birisi İmamoğlu Dostum?.
Yoksa zaten bu yazıdan haberin bile olmaz!.
Çünkü basın büron da çalışmıyor, iyi biliyorum..

 

Uluç'un yazısının tamamını okumak için tıklayınız

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU