Durak dışında inmek isteyince kıyamet koptu: Şoförle yolcu birbirine otobüste ateş açtı

Yaralanan ikili hastaneye kaldırıldı

Charlotte-Mecklenburg Polis Teşkilatı olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini duyurdu (Charlotte Bölgesi Toplu Taşıma Sistemi)

ABD'de bir yolcu, otobüs istediği yerde durmayınca şoförle tartıştı. Silah çeken ikili aracın içinde birbirine ateş açtı.

Olay, Kuzey Karolina eyaletinin en kalabalık kenti Charlotte'ta 18 Mayıs'ta meydana geldi. Görüntülerse iki gün önce yayımlandı.
 


Tartışma, Omarri Shariff Tobias adlı yolcunun durak dışında bir yerde inmek istemesiyle patlak verdi. David Fullar adlı şoför, Tobias'ın gelecek durağa kadar beklemesi gerektiğini söyledi. Yaklaşık iki dakikalık tartışmanın ardından Tobias silah çekerken Fullard da silahını çıkardı. 

Charlotte Bölgesi Toplu Taşıma Sistemi Sözcüsü Brandon Hunter, CNN International'a ilk kimin ateş ettiğinin belli olmadığını belirtti. Yetkililer, Fullard'ın kolundan ve Tobias'ın karnından vurulduğunu bildirdi.

Otobüsteki güvenlik kamerasına yakalanan o anlarda Fullard, şoför kapısını açıyor. Tobias sürünerek aracın arkasına doğru giderken Fullard silahını tekrar ateşliyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yetkililer, Tobias ve bir başka yolcunun orta kapıdan indiğini, şoförün de ön kapıdan çıkıp tekrar ateş ettiğini bildirdi. Hastaneye kaldırılan Fullard ve Tobias'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı, o anlarda otobüste bulunan iki yolcununsa zarar görmediği duyuruldu. 

Charlotte-Mecklenburg Polis Teşkilatı, Tobias hakkında silahla yaralama, tehdit ve ateşli silah taşımadan dava açıldığını bildirdi. Kefaleti 250 bin dolar olarak belirlenen Tobias, 6 Haziran'da yargıç karşısına çıkacak. Fullard hakkında dava açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak şoför işten atıldı. 

Charlotte Bölgesi Toplu Taşıma Sistemi, Fullard'ın standart prosedürü uygulamadığını bildirdi:

Şoförün, şüphelinin/yolcunun bir sonraki otobüs durağına varmadan önce otobüsten inmesine izin vererek tansiyonu düşürmeye çalışması mantıklı olurdu.

 

Independent Türkçe, CNN International, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU