Boris Johnson'ın eski yardımcısı, Başbakanlık ve Parlamento'da seks yapmaya uygun "kuytu köşeler" olduğunu söyledi

Cleo Watson kısa süre önce ilk romanını yazdı ve bu romanda, bir çifti Chequers'da "uygunsuz bir durumda" tasvir eden bir sahne yer alıyor

Cleo Watson ve Dominic Cummings (AFP)

Boris Johnson'ın eski bir üst düzey yardımcısı, parlamentonun ve başbakanlık resmi konutunun, siyasetçilere ve çalışanlara seks yapmak için "bolca fırsat" sağlayan "kuytu köşelerle" dolu olduğunu söyledi.

Cleo Watson, Johnson ve selefi Theresa May için çalıştığı zamandan esinlendiğini söylediği ilk müstehcen romanını kısa süre önce yayımladı ve roman, Grinin Elli Tonu'yla (Fifty Shades of Grey) House of Cards'ın bir karışımı olarak gösteriliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Whips (Kırbaçlar) adlı kitabın bir sahnesinde Watson, "zor durumdaki bir başbakanın" parlamenterlerini manik Westminster fanusundan uzaklaştırmak için onları Chequers'a (Birleşik Krallık başbakanının kır evi) barbekü yapmaya davet edişini yazıyor.

Watson bu sahne için, hayali başbakan "çok ciddi bir konuşma" yaparken bir çiftin üst katta "uygunsuz bir durumda" olduğunu söyledi.

Chopper's Politics podcast'ine konuşan Watson, bu hikayeyi May'in Brexit anlaşmasını 2019'da Chequers planı olarak bilinen bir şekilde hayata geçirmeye çalıştığı döneme benzetti.

May'in Brexit planlarına, bir önceki yıl dışişleri bakanlığından istifa eden Johnson şiddetle karşı çıkmış ve meslektaşlarını "Süper Kanada" tarzı bir öneri lehine "Chequers'ı çöpe atmaya" çağırmıştı.

Watson, başbakanın Buckinghamshire'daki resmi konutunda yaşanan şehvetli olayla ilgili, "Şunu fark ettim ki Chequers'a birkaç kez gitmiştim ve parlamenterler de davet ediliyordu" dedi.

Bu tür şeylerin gerçekleşmesi için gerçekten de bolca fırsat var.

34 yaşındaki Watson, Johnson'ın başbakanlığı döneminde özel kalem yardımcısıydı. 2016'daki Vote Leave (AB'den Ayrılmak İçin Oy Ver) kampanyasında çalışan Watson'ı hükümete sokan Cummings ise o dönemde Johnson'ın özel kalemiydi.

The Daily Telegraph'a göre Watson sık sık Cummings'le birlikte işe gelirken görüntüleniyor ve ikili Londra'nın kuzeyindeki evlerinden işe birlikte gidip geliyordu.

Cummings ve ekibiyle eski başbakanın eşi Carrie Johnson arasındaki güç mücadelesinin ardından Cummings'e kapının gösterilmesinden iki hafta sonra Watson, Kasım 2020'de Johnson tarafından görevden alınmıştı.

Temmuz 2022'de Downing Sokağı'ndan ayrılışı hakkında ilk kez konuşan Watson, orada geçirdiği zamanı başbakanın "dadısı" olmaya benzetmişti.

Tatler dergisine verdiği röportajda Watson, "10 Numara'daki [Birleşik Krallık Başbakanlık Konutu ve Ofisi -ed.n.] rolüm kulağa hoş geliyor ancak çoğu zaman daha ziyade Boris'in dadısı gibiydim" demişti.

Kasım 2020'de 10 Numara'dan kendi kovuluşunu anlatan Watson, Kabine Odası'nda başbakanın kendisine Cummings'i hatırlattığını söylediğini iddia etmişti.

Sanki bir evlilik sona erdi de eşyalarımızı paylaştık ve bana çirkin, eski bir lamba kaldı. Ama o lambaya her baktığımda, bana birlikte olduğum kişiyi hatırlatıyor. Sen o lambasın.

Watson şöyle eklemişti:

Politikadaki pek çok kişinin bildiği gibi, er geç sonunuz gelir; bu başbakan tarafından işe alındıysanız genelde erken gelir. (Gerçi galiba son zamanlarda başbakanın karması faiziyle geri döndü).



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU