Afiyetle yediği yemeğin sonunda canlı kurbağayla karşılaştı

Şirket özür diledi

Müşteri yemeği afiyetle yese de en sonunda yeşil renkli kurbağayla karşılaştı (Twitter/@kaito09061)

Japonya'da bir restorandan paketlenmiş yemek satın alan müşteri sürprizle karşılaştı. Kaito adlı Twitter kullanıcısının yemeğinden canlı kurbağa çıktı.

22 Mayıs'taki paylaşımında Kaito, Nagasaki prefektörlüğüne bağlı Isahaya'ya iş için gittiğini ve Marugame Udon adlı ünlü noodle zincirinden udon satın aldığını söyledi. Japon mutfağına özgü udon, buğday unundan yapılan kalın erişteye deniyor, genellikle çorba halinde ve salatayla servis ediliyor.
 


Kaito, yemeğin sonlarına geldiğinde yeşil renkli bir kurbağayla karşılaştığını belirtti.

Sosyal medya kullanıcısı, hareket eden kurbağanın görüntüsünü de paylaştı. Kaito, yemeği aldığı dükkanın hâlâ açık olduğunu ve aynı ürünün satılmaya devam ettiğini söyleyerek takipçilerini uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marugame Udon ise salı günkü açıklamasında olayı doğrulayarak özür diledi. Restoran yetkilileri, kurbağanın muhtemelen fabrikada ürüne karıştığını söyledi. Bütün tesislerde denetimin sıkılaştırılacağı sözü verildi.

Çiğ sebze içeren ürünlerin satışının üç günlüğüne durdurulduğu duyuruldu.

Ülkede Nagano prefektörlüğünde de benzer bir olay meydana gelmişti. 11 Mayıs'ta bir marketten satın alınan salatada kurbağa çıkmıştı.

Amfibi uzmanı Yasuşi Kawakami, Japonya'daki kurbağaların çiftleşme mevsiminde en aktif olduğu dönemin mayıs ve haziran olduğunu ifade etti. Kawakami, bu durumun söz konusu olaylara yol açmış olabileceğini belirtti.

 

Independent Türkçe, CNA, Straits Times

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU