Natalie Portman'dan seks sahneleriyle ilgili şaşırtan itiraf

Portman, kendinden 20 yaş küçük öğrencisiyle ilişki yaşayan öğretmeni konu alan filmin yapımcılığını ve başrolünü üstleniyor

41 yaşındaki İsrail asıllı oyuncu, 1994'te Luc Besson imzalı Leon'da canlandırdığı Mathilda rolüyle çıkış yapmıştı (AFP)

1996'da 34 yaşındaki evli ve 4 çocuklu öğretmen Mary Kay Letourneau ve 12 yaşındaki Samoa kökenli öğrencisi Vili Fualaau arasındaki ilişki dünya çapında manşetlere taşındı. 

Skandal, Letourneau hamile kaldığında patlak verdi ve ikilinin cinsel ilişki içinde olduğu ortaya çıktı. Letourneau'nun kocası ondan boşandı ve 4 çocuğunu Alaska'ya götürdü. 

Bu bir olaylar zincirini tetikledi: Vili Fualaau'nun ailesi kadına dava açtı ve olay mahkemeye taşındı. Ceza hafifti: Sadece üç ay hapis. Ancak Letourneau'nun öğrencisini görmemesi gerekiyordu, aksi halde ceza daha ağır olacaktı. Letourneau, bir kız çocuğu dünyaya getirdikten sonra cezasını tamamladı ve hapisten çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şubat 1998'de sabah erken saatlerde polis onu öğrencisiyle birlikte arabada buldu. Bir ay sonra tekrar hamile olduğunu açıkladı. 7 buçuk yıl hapis cezasına çarptırıldı ve parmaklıklar ardında Fualaau'dan ikinci kızını doğurdu. 2004'e kadar hapishaneden çıkmadı. 

Letourneau, Fualaau ile görüşmesini engelleyen kararın kaldırılması için mücadele etti ve ertesi yıl gizlice evlendiler. 2018'de bir belgesel boşandıklarını doğruladı ancak henüz ayrılmamışlardı: Letourneau'ya kanser teşhisi kondu ve Fualaau, Temmuz 2020'de 58 yaşında ölene kadar onun yanında kaldı.

76. Cannes Film Festivali'nde yarışan Todd Haynes imzalı May December sayesinde bu hikaye sinemaya taşındı. Filmde Julianne Moore, Letourneau'dan esinlenen Gracie Atherton-Yoo karakterini canlandırıyor. Natalie Portman da Gracie'nin hayatını konu alan filme hazırlanmak için onun hakkında bilgi edinmek isteyen Oscar ödüllü aktris Elizabeth Berry rolünde izleyicinin karşısına çıkıyor.

May December, Natalie Portman için son derece önemli çünkü yapım şirketi MountainA tarafından çekilen ilk film olma özelliğini taşıyor. Yönetmen seçimi konusunda basın toplantısında konuşan Portman, "Banliyö hayatlarını tasvir etme yeteneği nedeniyle hemen Todd'u düşündüm" dedi.

Todd benim ilk tercihimdi, bir rüyaydı ve Julianne'i ikna ettiğinde rüyamı bir adım öteye taşıdı.

İlk filmi León'da, bir kiralık katille karmaşık ilişkisi olan bir kızı canlandıran Portman'a göre, oyuncuların işlerine hayat vermek için diğer insanların duygularını sömüren asalaklar olarak görülmesi "basmakalıp bir klişe". 

Tiyatro ya da sinemada başka hayatlar yaratmak benim için bir sevgi ve şefkat eylemi ve tabii ki keyif.

Pandemi sırasında mesleki geleceği konusunda endişelendiğini anlatan Portman, "Bu işi o kadar uzun yıllardır yapıyorum ki sektörün kökten değiştiğini gördüm" dedi.

Karantina sona erdikten sonra tekrar oyunculuk yapacağıma dair umudumu kaybetmedim. İnsan olduğumuz için bize hikayeler anlatılmasına ihtiyacımız var.

Ve şimdiyse May December, kötü şöhretli hikayeyi tersine çeviriyor. Filmde Portman'ın canlandırdığı karakter, bir tiyatro sınıfında konuşma yapıyor. Konuşmada, seks sahnelerinin büyüleyici olduğu kadar can sıkıcı olduğunu ve bazen rol arkadaşlarıyla arasındaki kimyaya kendini kaptırabildiğini itiraf ediyor.

Portman bu sahneyle ilgili, "Bu zaten senaryoda göze çarpan bir andı" dedi.

Hepimiz diğer insanlara karşı gerçek duygular besleriz ve bu hem oyunculukta hem de gerçek hayatta olur. Bunu nasıl yöneteceğinizi bilmeli ve işimizi duygularımızla karıştırmamalısınız. Benim durumumda, seks sahneleri konusunda kendimi hiç rahat hissetmedim.


Independent Türkçe, El Pais

DAHA FAZLA HABER OKU