James Gunn en sevdiği 5 çizgi roman uyarlamasını açıkladı

Liste süper kahramanlar ve kült klasiklerin karışımından oluşuyor

(Reuters)

James Gunn, çizgi roman uyarlamaları arasından en beğendiği 5 filmi açıkladı.

Galaksinin Koruyucuları'nın (Guardians of the Galaxy) yönetmeni geçen yıl ekimde, kıdemli yönetici Peter Safran'la birlikte DC Studios'un CEO'luğu görevine getirilmişti.

Hayranlar, Gunn'ın en sevdiği 5 çizgi roman uyarlamasını açıklamasına ilgi gösterebilir çünkü bu, DC filmlerinin geleceğine dair bir fikir verebilir. Bu yapımlar arasında Gunn'ın yöneteceği ve 2025'te vizyona girecek, merakla beklenen Superman: Legacy de var.

GQ'ya verdiği bir röportaj sırasında Gunn'dan en iyi 5 çizgi roman filmini sıralaması istendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tahmin edilebileceği gibi listede "mükemmel" Deadpool (2016), Richard Donner'ın 1978 yapımı Superman'i. Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018)* gibi bazı süper kahraman filmleri yer aldı.

Bu filmlere ek olarak Gunn, Park Chan-wook'un kült klasiği İhtiyar Delikanlı (Oldboy, 2003) ve David Cronenberg'in Şiddetin Tarihçesi'ni (A History of Violence, 2005) çizgi romandan filme dönüşen en iyi örnekler olarak gösterdi.

Korece çekilen ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan İhtiyar Delikanlı, 18 yıllık esaretten kurtulduktan sonra intikam peşine düşen bir adamı (Choi Min-sik) konu alıyor.

Gunn, İhtiyar Delikanlı'nın Garon Tsuchiya tarafından yazılan, 1990'lı yıllara ait bir Japon mangasına dayandığını başlangıçta fark etmediğini belirtti.

İhtiyar Delikanlı'nın tür üzerindeki etkisi hakkında konuşan Gunn, şunları söyledi:

Aksiyonu yeni baştan yarattı ve Kore sinemasının hâlâ süren yeni çağını müjdeledi.

Muhtemelen hâlâ dünyanın en iyi aksiyon filmlerini yapıyorlar. Ama bir film olarak sinematik bakımdan inanılmaz, muazzam renkli, gerçekten bir nevi iğrenç ama aynı zamanda güzel. Ve sonunda şoke edici... her yönüyle başarılı.

 

Deadpool
(Fox)

 

Gunn ayrıca Josh Wagner ve Vince Locke'un 1997 tarihli çizgi romanından uyarlanan Cronenberg'in aksiyon-gerilim filmini de övdü.

Şiddetin Tarihçesi'ni izlediğimde, aynı İhtiyar Delikanlı gibi, bunun bir şeye dayandığını bilmiyordum. Bir romana dayandığını bilmiyordum ve kesinlikle çizgi romanlara dayandığını da.

Onu sadece kendi başına bir film olarak gördüm, bu yüzden hiçbir şeye uymak, hiçbir şeyin üstesinden gelmek zorunda değildi. Sadece kendi başına muhteşem bir filmdi.

Önceki aylarda Quentin Tarantino, aralarında Teksas Katliamı (The Texas Chainsaw Massacre, 1974) ve Annie Hall'un (1977) da bulunduğu, "tartışmaya kapalı" gördüğü 7 filmi söylemişti.

Tarantino, listesindeki filmler için "Size hitap etmeyebilir ama onları aşağı çekmek için söyleyebileceğiniz hiçbir şey yok" demişti.

Tarantino'ya göre "mükemmel" 7 filmin tam listesine buradan ulaşabilirsiniz.

 

* The Independent güncelleme notu: Bu haberin önceki versiyonunda James Gunn'ın devam filmi Örümcek-Adam: Örümcek Evreninin Ötesinde'nin (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018) adını verdiği yazılmıştır ancak aslında Gunn'ın seçtiği film Örümcek-Adam: Örümcek Evreninde'dir (Spider-Man: Into the Spider-Verse, 2018).

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU