Bisiklet kullanırken ayıya çarpıp havaya uçtu: "Hayvanı öptüm sayılır"

"Tepki verecek zamanım olmadı"

Kevin Milner, "Hayatta olduğum için gerçekten çok mutluyum" dedi (Kevin Milner)

Kanada'da ormanda bisikletiyle giderken ayıya çarpan Kevin Milner yaşadıklarını anlattı. Guardian'ın aktardığına göre Milner, Vancouver çevresindeki Lower Seymour Koruma Rezervi'nde pazartesi günü bisikletiyle seyahat ediyordu.

Milner yokuş aşağı giderken ayı gördüğünü söyledi. Talihsiz adam o esnada frene basıp ayının önünde durabileceğini ya da hayvan kendisini fark etmeden önce yanından geçip gidebileceğini belirtti.

Milner bölgeden uzaklaşmaya karar verse de hayvan tam o anda hareket etti. Böylece ayıya çarpan Milner, "Tepki verecek zamanım olmadı. Frene bile basamadım" dedi.

30 yaşındaki adam şöyle konuştu:

Üzerinde bir takla attım. Ayıyı öptüm sayılır. Sonra da havada uçtum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kazazede yere düşerken ayı ormana kaçtı. Kanlar içinde kalan kazazedenin yardımına başka bir bisikletçi yetişti. İki bisikletçi de sağlık görevlilerini çağırmaya gitti.

Milner ve diğer bisikletçi yardım için beklerken ayı geri döndü. Kanadalı adam şu ifadeleri kullandı:

Bana yardım eden kişi 'Kahretsin dostum, ayı geri döndü' dedi. Bu ayılar kamyon gibi. Öleceğimi sandım.

Ancak ikiliyi umursamayan ayı, çim yemeye devam etti. Milner ise kendisine yardım eden kişinin elektrikli bisikletine binip güç bela bölgeden biraz uzaklaştı. Milner daha sonra sağlık görevlilerinin gelmesiyle hastaneye kaldırıldı. 

Kürek kemiği kırılan, kalp kası hasar alan ve kaburgası moraran Milner tedavi altına alındı.

Milner "Ormandan gitmemin sebebi sadece trafikten uzaklaşmaktı tamam mı? Ama ayıya çarptıktan sonra… Galiba arabaların olduğu yerden gitmek muhtemelen daha güvenli" dedi.

 

Independent Türkçe, Guardian, CBC

DAHA FAZLA HABER OKU