Kat kat giyinseler de ekstra bagaj ücretinden kaçamadılar

"Sıradaki herkes bize bakıp güldü. Biraz utanç vericiydi"

Adriana Ocampo ve Emily Altamura, 80 dakikalık uçuşu kıyafetlerle yapmak zorunda kaldı (Reuters/Arşiv)

Avustralya'da ekstra bagaj ücretini ödemek istemeyen Adriana Ocampo ve arkadaşı Emily Altamura ilginç bir yönteme başvurdu. İkili ağırlığı kişi başı 5,5 kilogramı bulan kıyafetleri giyerek parayı ödemekten kurtulmaya çalıştı.

19 yaşındaki Ocampo, Altamura'yla Jetstar Havayolları'nın 20 Mart'taki uçağına binip Melbourne'den Adelaide'e gidecekti.
 


New York Post'un aktardığına göre iki arkadaş, otelde valizleri topladıklarında yaklaşık 7 kilogramlık bagaj hakkını aştıklarını anladı. Ocampo ve arkadaşı, personelin bagajları tartmaya vakti olmayacağı umuduyla havalimanına gitse de hayal kırıklığı yaşadı. 

Ocampo bunun ardından havalimanında valizini boşaltıp kıyafetlerini üst üste giymeye başladı. Genç kadın 15 farklı kıyafet giyerken iPad'ini de pantolonuna sıkıştırdı. Ocampo'nun arkadaşı Altamura da aynı önlemi aldı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ocampo'nun bagajında en nihayetinde iki ayakkabı, birkaç çorap, birer çanta ve kot pantolon kaldı. 

Ancak ikilinin kurnazlığı işe yaramadı. Jetstar Havayolları, Ocampo ve Altamura'nın 65 Avustralya doları (yaklaşık 850 TL) olan ekstra bagaj ücretini yine de ödemesi gerektiğini bildirdi.

Ocampo, "Sıradaki herkes bize bakıp güldü. Biraz utanç vericiydi" dedi.

Jetstar Havayolları sözcüsü, olayın komik olduğunu kabul ettiklerini ancak herkese karşı adil davranmaları gerektiğini ifade etti:

Yolcuların uçağa kaç kilo bagaj getirdiğini takip ederek herkesin eşyaları için yeri olduğunu ve güvenlik kurallarını uyguladığımızı garanti ediyoruz.

 

Independent Türkçe, New York Post, Mirror

DAHA FAZLA HABER OKU