TBF Başkanı Bülent Deniz: Sonbaharda takibe düşen kredi kartı sayısı 2 milyonu aşar

Kredi kartlarıyla çekilen nakit avansının kısıtlamasıyla birlikte yeni bir riske karşı TBF Başkanı Bülent Deniz'den uyarı var. Deniz'e göre kredi kartına borcunu ödeyemediği için takibe düşenlerin sayısı birkaç ay sonra 2 milyonu aşabilir

Kredi kartından nakit çekimlerin kısıtlanması son günlerin gündemdeki konularından

Mevduat faizinin yükselmesi ve kredi kartlarıyla çekilen nakit avansın kısıtlanması son günlerin en çok konuşulan konularının başında geliyor.

Kimilerine göre bu seçimlerden kaynaklanan belirsizlikten dolayı geçici bir sorun iken, kimilerine göre ekonomide daha zor günlerin geleceğinin işareti.

Kredi kartları borçlarından kaynaklı mağduriyetler, Türkiye'de en yaygın görülen tüketici sorunlarının başında yer alıyor.

Kimi insanlar kredi kartları borçlarını başka kartlardan çektiği parayla kapatmaya çalışıyor. Borcu borçla kapatanlar çoğunlukta.

Kredi kartlarıyla çekilen nakit avanslarına kısıtlama getirilmesiyle bu kişiler borçlarını çeviremez hale getirebilir.

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Başkanı Av. Bülent Deniz, son gelişmelerin ardından yaklaşan yeni bir riske dikkati çekti. 

 

mehmetbülentdeniz1.jpg
Mehmet Bülent Deniz 

 

"Kötü bir sonbahar senaryomuz var" 

"Vatandaş bir süredir kredi kartındaki faizler düşük olduğu için oradan nakit çekip altın ve döviz alıyordu" diyen Deniz, "Seçim gündeme gelince para sürülerek piyasa rahatlatıldı. Ancak artık bu rahatlık son bulacak. Seçimlerin ardından kaçınılmaz görünen ek vergilerin getirilmesi, enerji başta olmak üzere kamusal hizmetlere ilave zammın kaçınılmaz olması ve kurak geçen kış nedeniyle gıda fiyatlarında beklenen fiyat artışı nedeniyle kötü bir sonbahar senaryomuz var" ifadelerini kullandı.

"Eylülde 6 haneli sayıları göreceğiz"

Kredi kartı borçlarının artık döndürülemez hale geldiğini belirten Mehmet Bülent Deniz, "Şu an 600-700 bin civarında olan takibe düşen kredi kartı borçlularının sayısının sonbaharda 2 milyonu çok rahat geçeceğini tahmin ediyoruz. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında ödememe durumları ortaya çıkmaya başladıkça eylülde 6 haneli sayıları göreceğiz" diye konuştu. 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU