Facebook'taki arıza, stalker'ları ifşa etti

Sosyal medya platformunun, kullanıcıların görüntülediği tüm profillere arkadaşlık isteği gönderdiği bildirildi

(Michael Dwyer/AP)

Kullanıcıların, görüntüledikleri her profile arkadaşlık isteği göndermesine yol açan Facebook arızası nedeniyle Meta'nın özür dilemesinin ardından bir dizi kullanıcı utanç içinde istekleri, bazı durumlarda da tüm hesaplarını silmeye koştu.

The Daily Beast'e konuşan bir Meta sözcüsü, "Facebook'ta yanlışlıkla birtakım arkadaşlık istekleri gönderilmesine neden olan yakın zamanlı uygulama güncellemesiyle ilgili bir hatayı düzelttik" dedi.

Bunun gerçekleşmesini engelledik ve yol açabileceği her türlü rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.

Twitter gibi diğer sosyal medya platformlarındaki hesaplara göre, bu durum pek çok rahatsızlığa yol açtı.

 

Yani facebook artık birinin profilini görüntülediğinizde otomatik arkadaşlık isteği gönderiyor.... Testi rasgele kişilerle yaptık ve gönderdiğiniz arkadaşlık isteklerini kontrol ettiğimizde orada görünüyorlar... #Facebook


Lucy adlı bir Twitter kullanıcısı, "Ciddi seviyede her şeye burnunu sokma problemine sahip biri olarak Facebook'taki bu otomatik arkadaşlık isteği arızası benim açımdan çok korkutucu ve hoş değil" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kullanıcılar, uygulamada yapılan güncellemenin ardından "meraklı" davranışları profillerini görüntüledikleri kişilere ifşa olabileceğinden, Facebook'u kullanmanın tehlikeleri hakkındaki uyarıları önceki cuma günü diğer sosyal medya platformlarında paylaşmaya başladı.

Daily Mail'ın aktardığına göre bir sosyal medya kullanıcısı bu arızanın "gizlice takip etmenin (stalking) sonu" anlamına geldiğini yazdı.

Meta artık hatayı düzelttiğine göre, muhtemelen endişelenmeye pek gerek kalmadı. Öte yandan bazıları için iş işten geçmiş olabilir.

 


Bir başka Twitter kullanıcısı "Facebook güncellemesi berbat!" diye yazdı.

Gizlice takip ettiğiniz hesaba otomatik arkadaşlık isteği gönderiyor, hahaha. Eski sevgilinizi ya da düşmanınızı gizlice takip ettiğinizi ve arkadaşlık isteği bildirimi aldıklarını düşünün.

Arızanın Apple telefon kullananları Android kullanıcılarıyla aynı şekilde etkileyip etkilemediğine dair bazı soru işaretleri olsa da bu aksaklık son yıllarda Snapchat ve TikTok gibi platformlara geçen genç sosyal medya kullanıcılarının ilgi ve sevgisini korumakta zorlanan bir platform için muhtemelen iyi bir haber değil.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU