Fransız yönetmen Cannes'da çocuklarla cinsel içerikli sahneler çekmesini savundu

Catherine Corsini sahne hakkındaki söylentilerin “çılgınca, tamamen kontrolden çıkmış” olduğunu söyledi

Fransız yönetmen Corsini, 2021'de de Yol Ayrımı (La Fracture) ile Cannes'da Altın Palmiye için yarışmıştı (Reuters)

Fransız yönetmen Catherine Corsini, yeni filmi Le Retour’da (Eve Dönüş) çocuklarla cinsel içerikli sahneler çekmesini savundu.

Collectif 50:50 adlı feminist örgütün kurucularından olan Corsini'nin yeni filmi ilk kez 17 Mayıs Çarşamba günü Cannes Film Festivali'nde gösterildi.

Ancak 66 yaşındaki yönetmen, reşit olmayan iki oyuncunun yer aldığı cinsel içerikli sahne için hükümetten onay alamayınca tartışmaların odağına yerleşti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmin Cannes'daki ilk gösterimi öncesinde konuşan Corsini, daha sonra filmden çıkarılan sahne hakkındaki söylentilerin "çılgınca, tamamen kontrolden çıkmış" olduğunu söyledi.

Film, 40'lı yaşlarında siyahi bir kadın olan Kheididja (Aïssatou Diallo Sagna) ile iki kızı Jessica (Suzy Bemba) ve Farah'ı (Esther Gohourou) konu alıyor. Yönetmen Le retour'u "bu kadınların özgürleşmesi, cinsel ve romantik uyanışları hakkında bir film" olarak tanımlıyor.

Corsini, ergenliğe geçiş hikayesinin çekimleri sırasında hatalar yapıldığını ancak genç oyuncularını korumak için her türlü çabayı gösterdiğini söyledi.

Söylentileri reddeden Corsini sözlerini şöyle sürdürdü: 

Okuduğum şeylerde sanrılar görüyorum, beni Esther'i oral seks ya da mastürbasyon yapmaya zorlamakla suçluyorlar.

Söz konusu sahnede 15 yaşındaki Gohourou ve sevgilisini canlandıran 17 yaşındaki Harold Orsini rol alıyordu. Çocuk oyuncuları korumayı amaçlayan hükümet destekli bir kuruluş olan Commission des Enfants du Spectacle bu sahneye senaryo teslim edildikten sonra metne eklendiği için izin vermemişti.

Variety'ye konuşan Corsini, sahnenin bir ev partisinde geçtiğini ve "cinsel içerikli bir şeyler olduğunu düşündürse de kamera yüzlere odaklandığı için hiçbir şey göstermediklerini" söyledi.

Filmin arkasındaki ekibe göre, sahne "tamamen rızaya dayalı ve tamamen simüle edilmiş bir şekilde oynanmış", gerçek bir dokunma gerçekleşmemiş ve sadece oyuncuların yüzleri filme alınmıştı. Corsini, ikiliye bir yakınlık koçuyla çalışmalarını önerdiğini ancak oyuncuların tamamen giyinik oldukları ve birbirlerine dokunmadıkları için bunun "gerekli" olmadığına karar verdiklerini söyledi.

988d1a75ef.jpg
Catherine Corsini'nin son filmi Le retour, bu yıl festivalin büyük ödülü olan Altın Palmiye için yarışıyor (Chaz Productions)


Minnoşlar'ın (Cuties) yıldızı Gohourou bunu doğrulayarak şunları söyledi:

Sahne sırasında bizi tamamen rahatlattılar ve dürüst olmak gerekirse Harold ve ben daha önce de birlikte çalıştığımız için rahatsız olmadık.

Le retour'un setinde yaşandığı iddia edilen olaylara ilişkin söylentiler ilk olarak filmin Cannes'a seçildiği açıklandığında ortaya çıkmıştı.

Film festivali daha sonra yapımla ilgili soruşturma yürütmüş ancak Corsini hakkında herhangi bir kanıt ve resmi şikayet bulunmadığını tespit etmişti. Le retour, 11 gün sonra Cannes tarafından resmen kabul edilmişti. Bununla birlikte Fransız Ulusal Film Kurulu filme verdiği desteği kesmişti.

Yapımcı Élisabeth Perez, sahnenin idari bir hata nedeniyle senaryoya dahil edilmediğini iddia etti.

Tüm bunlar olurken Corsini ise final sahnesini "herkesi sakinleştirmek ve özellikle de insanların oyuncuları rahatsız etmeyi bırakması için" kurgudan çıkardığını söyledi.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken
 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU