Yeni James Bond aranıyor: Tom Hanks, 007 adayını açıkladı

Oscar ödüllü Tom Hanks'in Bond adayı, uzun süredir ikonik casusla adı yan yana anılan bir isim

Daniel Craig, 2006'dan beri James Bond'u canlandırıyordu (MGM/AP)

James Bond rolünde Daniel Craig'in yerini alacak yeni aktör arayışı resmen başlamışken ünlü aktör Tom Hanks, 007'yi kimin canlandırmasını istediğini açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BBC'ye verdiği yeni bir röportajda Hanks, 007 rolünü üstlenecek bir sonraki aktörün Idris Elba olması gerektiğini düşündüğünü açıkça belirtti.

Film çekmenin "bitmek bilmeyen baskısından kurtulmak" için ilk romanını yazdığını söyleyen Hanks, Bond rolü hakkında "Şunu anlayın" dedi. 

James Bond'un öldürme yetkisi var. Ben bu yetkiyi, sadece yaptığını gördüğüm işlere dayanarak Idris Elba'ya verirdim.

Hanks'in bu görüşü onun, geçmişte Bond'u canlandıran ünlü aktör Pierce Brosnan'ın yanı sıra Elba'yı bu rol için destekleyen sayısız hayranla aynı fikirde olduğunu gösteriyor. 10 yılı aşkın bir süredir rolle ilişkilendirilen aktör kısa süre önce bu işle ciddi olarak ilgilendiğini reddetti.

"Beni aşıyor"

Elba "Bu benim kariyerim için bir hedef değil" dedi ve ekledi: 

Bond'u oynamanın kişisel hedeflerimi tatmin edeceğini düşünmüyorum. Kesinlikle bir ulusun iradesini tatmin edecektir. Yalan söylemeyeceğim, dünyanın hangi köşesine gidersem gideyim, farklı kültürlerden bahsediyorum, hep 'Bond' diyorlar ve bu kavşakta bunun beni aştığını hissediyorum. Beni aşıyor. Bilirsiniz, bu bir soru değil, yapmalı mıyım, yapacak mıyım... Bu bazen ulusun iradesinin dikte ettiği şeydir.

Yine de Elba, yeni James Bond resmi olarak duyurulana kadar sonsuz spekülasyon konusu olacak gibi görünüyor.

AAAAQSAlISWUiISYgKmq0ahDiiDDJhT9BcwuIxD7a9uz1k8yvYDEXFGSWt_XixuErnDUpIX4lrBOgf1rn3XYwJAuTY-V438IRmQsoEuGRNDKheYWCJhWIdr0r4NLzn78uVrRW4HFRbmvWw1HJmw4ELajvGMTTfM.jpg
Idris Elba, son olarak polisiye dizinin uzun metraj uyarlamasında Dedektif John Luther rolünde hayranlarının karşısına çıkmıştı (Netflix)


Uzun süredir serinin yapımcılığını üstlenen Michael G. Wilson, yeni film için oyuncu arayışının başladığını söylemişti. Ünlü prodüktör, seçmeleri yapan ekibinin genç oyunculardan kaçındığını da sözlerine eklemişti. 

Geçmişte daha genç insanlara bakmayı denedik ancak işe yaramıyor. Bond zaten bir emektar, liseden çıkmış bir çocuk değil. Bu yüzden 30'lu yaşlarda bir Bond iş yapar.


Independent Türkçe, Indiewire, BBC

DAHA FAZLA HABER OKU