Kılıçdaroğlu: Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız, herkes haddini bilecek

Cuhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu Samsun'da yaptığı konuşmada "Sınırları yol geçen hanına döndürdünüz. Elini kolunu sallayan geliyor" ifadelerine yer verdi

Fotoğraf: ANKA

Millet İttiakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Samsun'da vatandaşlara seslendi.

Konuşmasında göçmens orununa değinen Kılıçdaroğlu "Sözüm var: Hudut namustur, o sınırı koruyacağız. Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız, herkes gelecek, herkes haddini bilecek" diy konuştu.

Kılıçdaroğlu açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Sarp’a kadar uzanacak Mustafa Kemal Atatürk’ün hayaliydi… 22 yılda bir demiryolu yapamadılar. Bay Kemal’in iktidarında bunların tamamını yapacağız. Sandığa gidilecek, oy kullanılacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasi gelecek!

Elektrik düğmesine bastığınızda 4 çeşit, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Bu paralar nereye gidiyor? Mutfaktaki yangın ne? Beyler cennette, size cehennemi layık görüyorlar. Her mutfağa huzuru getireceğim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Emekliler önümüzdeki bayramda 15 bin lira ikramiye alacaklar"

Emekliye bayram ikramiyesi vaadini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Benim 2015’ten beri sözüm var. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye alacaklar. Analarının ak sütü kadar helal o para" dedi.

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Bu kardeşiniz geç iki yıl içinde Suriyelileri uğurlayacak. Siz kim milliyetçilik kim. Sınırları yol geçen hanına döndürdünüz. Elini kolunu sallayan geliyor. Nasıl bir Türkiye burası. Sözüm var: Hudut namustur, o sınırı koruyacağız. Sınırdan izinsiz kuş uçurtmayacağız, herkes gelecek, herkes haddini bilecek

Tam 27.5 yıl devlette çalıştım, paranın nereye harcanacağını siyasi otorite belirler. Paraların büyük bir kısmını Beşli çeteye veriyorlar. Ben o beşli çetelerden parayı son kuruşuna kadar alıp halka vereceğim. Onlar yandaşlara çalışıyor, Bay Kemal vatandaşa çalışacak.

Bay Kemal’e milliyetçilik dersi verecek insan daha anasının karnından doğmadı!  33 askerimiz Suriye’de şehit edildi. Putin’in kapısına gittiler! Putin ne yaptı? Kronometreyi açtı bütün dünyaya seyrettirdi. Bu mu milliyetçilik? Benim ağrıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden birisi bir başka devlet başkanının kapısında dakikalarca bekletilmez. Size söz veriyorum 85 milyonun yüzünü yere eğdirmeyeceğim. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU