Kılıçdaroğlu, vali ve kaymakamlara seslendi: Bir parti için uğraşırsanız her birinizden hesabını soracağım

Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu "Devlet memuru hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri var. Parti memuru gibi hareket ediyorsa devlet memuru değildir" dedi

Fotoğraf: CHP

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'da vatandaşlara seslendi.

İktidar olduklarında Esnaf Bakanlığı kurulacağının altını çizen Kılıçdaroğlu "Hiçbir esnaf sıkıntıya girmeyecek. Esnaf Bakanlığı kurulacak. Sizin hakkınızı hukukunuzu koruyan var onun adı; Bay Kemal. Çiftçinin ve esnafın aldıkları paranın faizlerini sileceğiz. Biz bunu söyleyince, ‘Bay Kemal parayı nereden bulacak?' diyorlar. Sen beşli çetelere çalışıyorsun, Bay Kemal de vatandaşa çalışıyor" dedi.

Gençlere seslenen Kılıdaroğlu "Tweet attığınızda anneniz babanız; 'Başımız belaya girer' diye uyarıyor. Size öyle bir özgürlük alanı vereceğim ki en rahat Bay Kemal’i eleştireceksiniz. Kimse kılınıza bile dokunmayacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğim. Gençler daha çok iş yapacağız sizinle" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göçmenler konusundaki vaadini de yineleyen Kılıçdaroğlu "Bay Kemal sözünden dönmez. En geç 2 yıl içerisinde Suriyeli, Afgan kardeşlerimizin tamamını ülkelerine yollayacağız. Kendi ülkemizde huzur içinde yaşamak istiyoruz" dedi.

"Biz sabaha kadar bekleyeceğiz, siz de bekleyin"

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında özetle şunları kaydetti:

Devlet liyakatle, adaletle, ahlakla yönetilir. Devlet parti değildir. Parti ayrıdır, devlet ayrıdır. Devleti parti devleti hale getirdiler. Aydın Meydanı'ndan sesleniyorum: Siz devletin valisisiniz! Devletin kaymakamısınız! Eğer bir partinin bürokratı gibi davranırsanız, bir parti için uğraşırsanız her birinizin hesabını soracağım. Tabii oldukları kanunun adı: Devlet Memurları Kanunu. Devlet memuru hangi görüşten olursa olsun vatandaşına hizmet ediyorsa benim başımın üstünde yeri var. Parti memuru gibi hareket ediyorsa devlet memuru değildir. Devlet memuru görevini yapacak. Devlet memurlarına saygım var. 

Sandıklara sahip çıkacağız! Güvenin, bir buçuk yıldır çalışıyoruz. Seçime gideceğiz, sandıklarda görevlimiz olacak. Sizler de vatandaş olarak okulların önünde bekleyeceksiniz. Orada birer avukat da olacak. Bir sorun çıktığında gönüllü avukata gideceksiniz. Sakın ola ki: 'Oylar çalınıyor, gitmesek de olur.' Gideceğiz, oyumuzun birini bile çaldırmayacağız. Her sandıkta görevlimiz var. Her sandıkta çalışıyoruz. Asla ve asla adaletsizliğe izin vermeyeceğiz. Biz de sabaha kadar bekleyeceğiz, siz de bekleyin.    

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU