The Last of Us'ın yıldızı Pedro Pascal'ın yeni projesi belli oldu

"Birbiriyle bağlantılı ve çok öykülü bir korku destanı"

The Last of Us'ın yeni sezonunun 2024 sonları ya da 2025 başlarında yayımlanması bekleniyor (HBO)

Pedro Pascal son 5 yılda Hollywood'un en gözde isimlerinden biri haline geldi. Sanki 48 yaşındaki oyuncunun bir filmde rol almadığı tek bir gün bile yok gibi. Ve Hollywood Reporter özel haberinde Pascal'ın yeni projesini açıkladı.

Hem HBO'nun The Last of Us'ının başrolünde hem de The Mandorian'da yer alarak Emmy Ödülleri'ne adeta ambargo koyan Pedro Pascal, korku türündeki Barbarian'ın arkasındaki film yapımcılarının en yeni film projesi için imzayı attı.

Prodüksiyon şirketi New Line'ın arkasında olduğu filmin senaryosunu, aynı zamanda yönetmen koltuğunda da oturan Zach Cregger kaleme aldı. 

Çekimlere sonbaharda başlanacak

Weapon adını taşıyacak korku filminin konusu ve Pascal'ın filmdeki rolü şu an için bilinmiyor ancak film, "ton olarak yönetmen Paul Thomas Anderson'ın 1999 yapımı filmi Magnolia'ya benzeyen, birbiriyle bağlantılı, çok öykülü bir korku destanı" olarak tanımlanıyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Senarist Zach Cregger, projenin prodüktörlüğünü Barbarian'ın Roy Lee, J.D. Lifshitz ve Raphael Margules'ten oluşan yapımcı ekibiyle birlikte üstlenecek. 

Filmin çekimlerinin sonbaharda başlanması planlanıyor. Weapon için henüz bir vizyon tarihi aralığı belirlenmedi ancak filmin prodüksiyonuna sonbaharda başlanacağı göz önüne alındığında, 2024 sonbaharında gösterime gireceği tahmin ediliyor.

4,5 milyon dolarlık bütçeyle 45 milyon dolar kazandı

Pascal, Star Wars dizisi The Mandalorian'da ödül avcısı Din Djarin rolünü kapmadan önce Narcos ve Game of Thrones gibi dizilerde yer almıştı. The Mandalorian'da Pascal'ın yüzü pek sık görülmese de dizinin popülaritesi Pascal'ın galaktik cazibesini artırdı.

Barbarian geçen yılın eylül ayında vizyona girdiğinde, 2022'nin sürpriz korku filmlerinden biri olmuştu. Filmin yönetmen koltuğundaki Cregger, 4,5 milyon dolarlık bütçeyle 45 milyon dolar kazanarak küçük bütçeli korku filmleri için adeta bir zafer kazanmıştı. Bu başarı Zach Cregger'ı kısa sürede türün en gözde isimlerinden biri haline getirdi. Bu durum, 2023'ün başlarında Weapon için bir teklif savaşına yol açtı. Savaşı kazanan ise New Line oldu.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU