Adaylarla bir gün… İYİ Partili Özdemir: Bu adaletsiz, liyakatsiz düzeni değiştirmek için çalışacağız

Independent Türkçe, İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Nimet Özdemir'in Üsküdar'daki esnaf ziyaretini takip etti. Özdemir, TBMM'de özellikle kadın hakları, çocuklar ile gençlerin eğitimi ve hayvanlarla ilgili konularda çalışmak istiyor

14 Mayıs'ta gerçekleşecek Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine sayılı günler kala Independent Türkçe sahanın nabzının tutuyor, adayların programlarını takip ediyor.

İYİ Parti İstanbul 1. Bölge 1. Sıra Milletvekili adayı Nimet Özdemir, seçim çalışmaları kapsamında Üsküdar’daydı.

Nimet Özdemir ismine iş dünyası, özellikle erkek egemen inşaat sektörü aşina olsa da kamuoyu genelinde bilinirliği yüksek değil.

Siyasi geçmişi uzun sayılmayan Özdemir'in İYİ Parti'den ilk sıradan milletvekili adayı gösterilmesi, pek çok kişiyi şaşırttı.

"1. Bölge 1. Sıra adaylığını ben de beklemiyordum"

İstanbul 1. Bölge 1. Sıra gibi iddialı bir yerden aday gösterilmesinin kendisi için de sürpriz olduğunu belirten Nimet Özdemir, temayül yoklamalarında birinci çıkınca Meral Akşener’in demokrasinin gereğini yerine getirip kendisini ilk sırada aday gösterdiği yorumunu yaptı.

"Kadınlar beşik de sallar, Türkiye'yi de sallar"

“Beni kadınlar ve teşkilatım seçti" diyen Özdemir, sözlerini "Seçim sonucunda birinci çıktım. Meral Başkanla bire bir tanışmadım, sadece bir kez seneler önce konuşmuştuk. Demokrasi sonucu beni birinci sıraya yazdı. Zaten senelerdir sahadaydım, adaylık beklentisi taşımadan, yardım için mahalle mahalle çalıştım. Erkekleri yendim de geldim. Kadınlar beşik de sallar, Türkiye'yi de sallar" ifadeleriyle sürdürdü. 

"Bu adaletsiz, liyakatsiz düzenini değiştirmek için çalışacağız"

İYİ Parti lideriyle aralarında yıllar önce geçen diyaloğu sorduğumuz Özdemir, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Sayın İmamoğlu'na çalışıyoruz ama ileride rakip olma durumunuz var, o zaman ne yapacağız?" sorusunu yönelttiğini, Akşener'in ise kendisine "Benim derdim koltuk değil. Açığı olmayan, omurgalı, ülkeyi iyi yönetecek birisi o koltuğa otursun, ben de onun için çalışayım" dediğini aktardı. 

Bu cümleden sonra çalışmalarını daha da hızlandırdıklarını kaydeden Özdemir, şöyle konuştu:

"Biz evde oturup bu adaletsizlik, ekonomi, liyakatsizlik, saygısızlık ne olacak?' demeyecek, bu adaletsiz, liyakatsiz düzeni değiştirmek için çalışacağız. Bu işe yüreğimizi koyduk, derdimiz koltuk sevdası değil. Saygı, liyakat, insana değer verilmesi şart. Şimdi insan iyi olursa onurlu bir yaşam yaşarsa toplum iyi olur. Toplum iyi ve onurlu bir hayat yaşarsa, devlet iyi olur. Bizim derdimiz devletimiz. (Parmağındaki anne yadigarı yüzüğe bakarak) Okuma yazma bilmeyen bir annenin evladıyım. Sevgilisine mektup yazar diye okumayı öğretmemişler. Okuma yazma bilmeyen bir annenin evladı olduğum için, kız çocuklarının okutulması, gençlerin iş sahibi olması ve hakettiğimiz bir düzene kavuşmak için çalışacağım."

Eşi 23. sıradan aday gösterilmişti, kendisi ilk sırada

2018’deki genel seçimlerde eşinin İYİ Parti İstanbul 1. Bölge 23. sıradan aday gösterildiğini belirten Nimet Özdemir için dönüm noktası kasım sonu gerçekleştirilen İTO seçimleri olmuş. O seçimlerde destek amaçlı çalışan Özdemir, çevresinin de ısrarlarıyla milletvekili aday adayı olmaya karar vermiş.
 

Nimet Özdemir 3.jpg
Nimet Özdemir / Fotoğraf: Independent Türkçe


"Derdimiz gençlerimizi okutabilmek, liyakatle iş sahibi yapabilmek"

İş kadını Nimet Özdemir’e neden siyasete atıldığını ve TBMM’de (Türkiye Büyük Millet Meclisi) neler yapmak istediğini de sorduk.

Kendisinin halktan geldiğini belirten Özdemir, öncelikle annesine ve ülkesine borcunu ödemeye çalıştığını söyledi.

Parti içinde özellikle kadınlar, doğa, çevre ve hayvan hakları konularında çalışmalar yürüttüğünü belirten İYİ Parti'li Özdemir, yeni dönemde meclis çatısı altında bu hamleleri sürdürmek istediğini sözlerine ekledi.

Özellikle çocukların okutulması için varını yoğunu ortaya koyacağını ileri süren Nimet Özdemir, "Bizim derdimiz, okuma yazma oranını yüzde 100'e çıkarabilmek, gençlerimizi okutabilmek. Okumayan kız çocuğu kalmayana kadar çalışmak... Bir anne, çocuğunun karnı doysun, kıyafeti, kitabı olsun, güvenle okuluna gitsin ister. Hak ettiği yerde liyakatle iş sahibi olsun, evine ekmek götürsün ister. Biz bunlar için çalışıyoruz. O yüzden ben inanıyorum ki bütün insanlar bir gün iyilik çatısı altında toplanacak. Biz genel başkanımızı başbakan yapana kadar da oturmayacağız. Onun sözünü verdik" şeklinde konuştu.

Özdemir, esprili bir dille mecliste erkekler hangi komisyonda çoğunluktaysa özellikle gidip orada mücadele vermeye istekli olduğunu da sözlerine ekledi.


 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Esnafın derdi pahalılık

2018 seçimlerinde kendilerine yüzde 9.9 oy çıkan Üsküdar’dan İYİ Partililerin beklentisi ilçede bir önceki dönemdeki oranı birkaç puan artırmak.

Partililerde Türkiye genelinde de oyları kayda değer oranda artırma beklentisi söz konusu. 

Bu görüşün temelinde ise var olan düzenin artık yürütülemeyeceği fikri yatıyor.

Özellikle adalet ve ekonomi alanlarındaki eleştiriler öne çıkıyor.

Özdemir'in Üsküdar’daki saha ziyaretinde de esnaf en çok pahalılıktan şikayetçiydi.

Esnaf, milletvekili adayına ağırlıklı olarak artan maliyetler nedeniyle bellerinin büküldüğünü, zorlukla iş yapar hale gediklerini aktardı.

"Eskiden danaya girerdik, artık karpuz ortaklaşa alınıyor"

Pazarcılar, tarımın bitme noktasına geldiği eleştirisini yaptı. 

"Eskiden bu karpuzları ikram ederdik, şu pahalılığa bakın" diyerek tepkisini dile getiren pazarcıya Özdemir, "Eskiden danaya girerdik, artık karpuza giriliyor” yanıtını verdi.

Esnaf ziyaretinde görüşülen kişiler arasında İYİ Parti destekçileri de vardı, ona mesafeli duranlar da.

Genel anlamda kadınların ilgisi ve desteği, erkeklere nazaran daha yoğundu.

Ancak önceki yıllara göre bir nebze de olsa ılımlılık göze çarpıyordu.

"Hayvan hakları konusunda mücadelemi sürdüreceğim"

Üsküdar'daki uzun esnaf ziyaretinin ardından önce İYİ Parti'li aday Tuzla ve Beykoz'a doğru yola koyuldu.

Nimet Özdemir son senelerde Tepeören mevkiinde hayvanlara baktığını söyledi.

Onları ziyaret edip karınlarını doyurdu.
 

Nimet Özdemir.jpeg
Nimet Özdemir / Fotoğraf: Independent Türkçe


Hayvanlarla ilgili işlerde eksikliklerin bulunduğu gerekçesiyle belediyeleri eleştiren Özdemir, özellikle kısırlaştırmada kullanılması gereken paranın büyük bölümünün başka yerlere aktarıldığını ileri sürdü. 

Çocukluğunda kurbağaları ölümden kurtarmaya çalışarak başlayan hayvan sevgisinin katlanarak sürdüğünü, toplamda yüzlerce kedi ve köpeğe baktığını aktaran Özdemir, TBMM'de de onlar için mücadele sözü verdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU