Oppenheimer'ın yıldızı Cillian Murphy, Christopher Nolan filmindeki başrol için "yanıp tutuşuyormuş"

İrlandalı aktör, "İçten içe, gizliden gizliye bir Nolan filminde başrol oynamak için yanıp tutuşuyordum" dedi

Oppenheimer (Universal Studios)

Britanya ve ABD yurttaşı olan başarılı sinemacı Christopher Nolan'la on yıllara dayanan ortak çalışmalarının ardından, Cillian Murphy nihayet ilk başrolüne kavuştu.

Peaky Blinders yıldızı, Nolan'ın sıradaki gişe canavarı filmi Oppenheimer'da, sıklıkla atom bombasının babası diye anılan J. Robert Oppenheimer'ı canlandırıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yönetmenle uzun yıllara dayanan bir ilişkisi olan Murphy, bu son projeden önce yönetmenin üç Batman filminde, Başlangıç'ta (Inception) ve Dunkirk'te rol almıştı.

Yakın zamanda Associated Press'e verdiği röportajda Murphy, çok sayıda yardımcı rolden sonra bir Nolan filminde başrol oynamak için "yanıp tutuştuğunu" itiraf etti.

Murphy, "Chris'e her zaman hem herkesin önünde hem de özel olarak 'Eğer müsaitsem ve bir filmde oynamamı istersen, ben varım. Rolün büyüklüğü gerçekten umurumda değil' dedim" diye konuştu.

Ama içten içe, gizliden gizliye, onun bir filminde başrol oynamak için yanıp tutuşuyordum.

İrlandalı aktör rolü aldığını, Nolan'ın kendisini bir gün ansızın aramasıyla öğrendiğini açıkladı.

Murphy, "Chris çok gösterişsiz ve mütevazı biridir ve son derece İngiliz bir tavırla, 'Dinle, Oppenheimer hakkında bir senaryo yazdım. Benim Oppenheimer'ım olmanı istiyorum' dedi" diye anlattı.

Harika bir gündü... Aramızda uzun süredir devam eden bir anlayış, güven, saygı var ve birbirimizi hemen anlıyoruz. Daha büyük bir sorumluluk almak için doğru zamanın geldiğini hissediyordum. Ve şu işe bakın ki muazzam bir sorumluluk aldım.

Gerçekçi aksiyon sahneleri yaratmak adına CGI'dan (Bilgisayar Üretimli İmgeleme) kaçınmasıyla tanınan Nolan, bu film için hiçbir özel efekt kullanmadan bir nükleer silah patlamasını yeniden canlandırdı.

Nolan geçen hafta Las Vegas'ta düzenlenen CinemaCon'da filmin yeni sahnelerini gösterirken kalabalığa şunları söylemişti:

Hoşunuza gitse de gitmese de J. Robert Oppenheimer gelmiş geçmiş en önemli kişi. İyi ya da kötü, içinde yaşadığımız dünyayı o yarattı.

Yönetmen sözlerine, "Daha yüksek riskler, dönemeçler ve ahlaki ikilemler içeren daha çarpıcı bir hikaye bilmiyorum... Bu ülkenin en iyi beyinleri II. Dünya Savaşı'nda atomun gücünü kontrol etmek için Nazilerle çetin bir yarış içindeydi" diye devam etmişti.

Oppenheimer'ın oyuncu kadrosunda Emily Blunt, Robert Downey Jr. ve Florence Pugh'nun yanı sıra Matthew Modine, Rami Malek, Kenneth Branagh, Dane DeHaan, Benny Safdie, David Krumholtz, Jack Quaid ve Alden Ehrenreich da yer alıyor.

Film, Margot Robbie ve Ryan Gosling'in başrollerini paylaştığı Greta Gerwig'in Barbie filmiyle aynı gün, 21 Temmuz'da sinemalarda gösterime girecek.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU