Genç yıldız, Midsommar'ın başrolünü niye reddettiğini açıkladı

"Filmi hâlâ izlemedim çünkü kendimi bir türlü ikna edemiyorum"

Yaklaşık iki buçuk saatlik Ritüel, Ari Aster'in ikinci uzun metrajlı filmi (A24)

Sevilen dizi White Lotus'un ikinci sezonunda, Jennifer Coolidge'in canlandırdığı Tanya McQuoid-Hunt'ın bezgin asistanı Portia rolüyle çıkış yapan Haley Lu Richardson'ın kariyeri aslında şu an bambaşka bir noktada olabilirdi. 

White Lotus'un genç yıldızı, ünlü korku filminde rol almayı nasıl kaçırdığını anlattı. Richardson, M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği Split adlı "rahatsız edici" filmde rol aldığı için Ari Aster'in Ritüel 'inin (Midsommar) seçmelerini geri çevirdiğini itiraf etti.

haley.jpg
Haley Lu Richardson​​​​​​​, 5 Emmy ödüllü White Lotus'a ikinci sezonda katıldı (AP)


​​​​​​​Katıldığı podcast'te açıklamalarda bulunan Richardson, "Elimden kaçan pek çok rol var. Ama Ritüel'in senaryosunu gerçekten almıştım" dedi:

Senaryoyu okuduğumu hatırlıyorum; çok iyi yazılmış, ürpertici bir senaryoydu. Aslında filmi hâlâ izlemedim çünkü kendimi bir türlü ikna edemiyorum.

Richardson, James McAvoy'un dissosiyatif kimlik bozukluğu olan ve üç genç kızı kaçıran bir adamı canlandırdığı 2016 yapımı filme atıfta bulunarak "Aslında Split'te sanırım bir ya da iki yıl önce oynamıştım" dedi.

Filmde Richardson, Anya Taylor-Joy ve Jessica Sula ile birlikte kaçırılan genç kızlardan biriydi.

"Benimle tanışmak istediler" diyen ABD'li oyuncu, Ritüel'in seçmelerine gitmeyi nasıl reddettiğini anlattı:

'Şu anda bir tane daha rahatsız edici film yapmak istemiyorum. Etrafta dolaşıp bu rahatsız edici şeyler karşısında ağlama isteği benim içimde yok' diye düşündüm. İstediğim türde bir şey değildi ve buna kesinlikle emindim. Bu yüzden toplantıya bile katılmadım.

Ritüel'in son derece ikonik bir filme dönüştüğünü hatırlatan 28 yaşındaki oyuncu, "Ama yine de her şeyin olması gerektiği gibi ilerlediğini düşünüyorum. Benim içimde olmamasının bir nedeni vardı. Ayrıca Florence Pugh çok iyi bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ritüel'le çıkış yapan Florence Pugh, kısa süre önce prodüksiyon sırasında kendini "istismar ettiğini" itiraf etmişti. Pugh 2019 yapımı gerilim filminde, toksik ilişkisi kötü giderken İsveç'te tarikat benzeri bir topluluğu ziyaret eden üniversite öğrencisi Dani'yi canlandırmıştı.

Pugh, konuk olduğu bir podcast'te "Rolüme o kadar sarılmıştım ki daha önce canlandırdığım hiçbir karakterde böyle bir şey yaşamamıştım" demişti.

Daha önce hiç bu kadar acı çeken birini oynamamıştım ve kendimi belki de diğer oyuncuların gerek duymadığı zor durumlara sokuyordum ve sadece en kötü şeyleri hayal ediyordum.

Her geçen gün içerik daha da tuhaflaşıyor ve zorlaşıyordu. Kafamda giderek daha kötü ve kasvetli şeyler canlandırıyordum. Sanırım sonunda, o performansı elde etmek için muhtemelen kendimi istismar ettim.


Independent Türkçe, Indiewire, Entertaintment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU