Kılıçdaroğlu: Dünya siyaset tarihçileri gençleri yazacak

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez gençler otoriter bir yönetimi kullandıkları oyla gönderecekler” dedi

Fotoğraf: Twitter

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “5 milyon 300 bin genç, gidecek ve otoriter bir yönetimi değiştirecek” diyerek, “Bu ülke size teşekkür edecek. Ama dünya siyaset tarihçileri şunu yazacaklar, ‘Türkiye'de otoriter bir yönetim vardı, gençler sandığa gittiler, demokratik yollarla otoriter yönetimi değiştirdiler” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Mersin’de düzenlenen mitingde konuştu.

“Türkiye güzel bir ülke ve bu güzel ülkede hepimiz dostça yaşayacağız. Bunun sözünü veriyorum size” diyen Kılıçdaroğlu, “Birlikte sandığa gideceğiz. Birlikte oy vereceğiz ve sonra sevincimizi bütün dünyayla paylaşacağız. Evet biz ülkemizde baharı getirdik. Evet biz ülkemize demokrasiyi getirdik diye haykıracağız. Bütün dünya bunu duyacak” dedi.

“Gençler önünüzde çok büyük bir fırsat var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez gençler otoriter bir yönetimi kullandıkları oyla gönderecekler” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

5 milyon 300 bin genç sandığa gidecek ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek. Demokrasiden yana var mısınız? Özgürlüklerden yana var mısınız? Alın terinden yana var mısınız? Üretimden yana var mısınız? Herkesin kazandığı bir Türkiye'den var mısınız? Herkesin kazandığı bir Türkiye'den yana olmak, herkesin huzur içinde yaşamasını sağlamak gençler sizin elinizde. 5 milyon 300 bin genç gidecek ve otoriter bir yönetimi değiştirecek. Bu ülke size teşekkür edecek. Ama dünya siyaset tarihçileri şunu yazacaklar. Türkiye'de otoriter bir yönetim vardı. Gençler sandığa gittiler, demokratik yollarla bir otoriter yönetimi değiştirdiler. Siz o zaman sadece Türkiye için değil, dünya gençliği için de örnek olacaksınız.

“Yeteri kadar kamplaştırdılar”

İktidara “Yeteri kadar kamplaştırdılar” tepkisi gösteren Kılıçdaroğlu, “Artık komşu komşunun kimliğini sorgulamaya başladı. Komşu komşunun inancını sorgulamaya başladı. Her birimiz sinir küpüne dönmeye başladık. Buradan çıkmamız lazım. Buradan çıkacağız. Herkesin kimliği Bay Kemal'in başının üstüne. Herkesin inancı Bay Kemal'in başının üstüne. Herkesin yaşam tarzı benim başımın üstüne. Herkese saygı duyacağım" ifadesini kullandı.

“10 - 15 yerden aylık alma dönemini bitireceğiz”

“Sarayda üç yerden, beş yerden aylık alanlar var. Dünyanın parasını kazananlar var. Köşeyi dönenler var” diyen Kılıçdaroğlu, “10-15 yerden aylık alma dönemini bitireceğiz” diye konuştu.

“Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız”

“Suriyeli kardeşlerimizi en geç 2 yıl içinde kendi ülkelerine uğurlayacağız” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: 

Asla ırkçılık yapmayacağız. Onların yollarını, okullarını, köprülerini, kreşlerini Avrupa Birliği fonlarıyla yapacağız. Bizim müteahhitlerimiz yapacak. Gidecekler kendi ülkelerine. Kendi ülkelerinde, baba toprağında, ata toprağında rahat etmelerini sağlayacağız. Ayrıca meşru hükümette karşılıklı büyükelçilikleri hemen açacağız. Buradan gidenlerin can ve mal güvenliklerinin tamamen sağlayacağız. Dolayısıyla buradan gidenler huzur içinde kendi ülkelerine gitmiş olacaklar. Biz uzun süredir onlara ev sahipliği yapıyoruz. Ama bizim evlatlarımız işsiz. Biz Suriyeli kardeşlerimizi elbette severiz. Onlar kendi ülkelerinde olup, kendi ülkelerinde ürettiği kendi ülkelerinde çalıştıkları zaman daha fazla memnun oluruz. Bunu sağlayacağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU