Sancar: Sabahlara kadar sandıkların başında nöbet tutacağız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İçişleri Bakanı Soylu'nun "darbe" açıklamasına tepki gösterdi. Sancar "Birazcık haysiyeti olsa aday olduğu anda bakanlıktan istifa ederdi. Madem etmiyor biz göndereceğiz onu" dedi

Fotoğraf: ANKA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Yeşil Sol Parti’nin milletvekili adayları ile birlikte Bitlis’te düzenlenen mitingde konuştu. 

Konuşmasında iktidara yüklenen Sancar "Karşımızda bir kötülük ittifakı var. AKP-MHP ittifakı seçim kampanyasını zulümle, zorbalıkla ve yalanla yürütüyor. Her gün yeni operasyon düzenliyorlar, basına baskı uyguluyorlar. Özgür basın emekçilerini gözaltına alıyorlar, tutukluyorlar. Burada ve ülkenin dört yanında bu yöntemle halkı susturabileceklerini sanıyorlar ama yanılıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar işte buradayız, sesimizi her yere duyuruyoruz, en çok da saray duysun saray" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarı tarihin çöp sepetine gidecektir"

14 Mayıs seçimleri için "milat" ifadesini kullanan Sancar şunları kaydetti:

Bu düzeni, bu iktidarı değiştirmenin büyük adımı 14 Mayıs’ta atılacaktır. 14 Mayıs’ta AKP-MHP iktidarı tarihin çöp sepetine gidecektir. Sonra bu düzeni değiştiren güç olarak bizler Meclis’te en etkili şekilde temsil edileceğiz ve bu ülkeye demokrasinin, barışın, özgürlüğün, adaletin yolunu açacağız. Bizler değiştireceğiz. Bizlerle barış ve demokrasi gelecek. İktidarın ayakta kalmak için başvurduğu yol savaş ve düşmanlık politikalarıdır. Kürt sorununda çözümsüzlüğü varlıklarını sürdürmenin temel yolu olarak belirlemişler. Kürt sorununa savaş yöntemleriyle, güvenlikçi anlayışla yaklaşmak onlar için ayakta kalmanın artık yolu olmuştur. Biz bunu da boşa çıkarıyoruz. Kürt sorununa demokratik çözüm için geliyoruz.

"Hepimiz sandıkları koruyacağız"

14 Mayıs seçimleri için "Siyasi darbedir" ifadesini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da tepki gösteren Sancar, "Birazcık haysiyeti olsa aday olduğu anda bakanlıktan istifa ederdi. Madem etmiyor biz göndereceğiz onu. Onu da ağababalarını da göndereceğiz. İşledikleri suçların hesabını da soracağız. Korku yaratmaya çalışıyorlar. Korku ortamını hâkim kılarsak insanları sindiririz diye düşünüyorlar ama yanılıyorlar kimse bunların yaratmak istediği korku ortamına asla kulak asmasın. Boş propagandalara asla kulak asmasın, asla prim vermesin. Hepimiz sandıkları koruyacağız. Her bir oy veren kardeşimiz aynı zamanda seçim görevlisidir. Sabahlara kadar sandıkların başında hep birlikte nöbet tutacağız" diye konuştu.
 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU