Oscarlı yönetmen Oliver Stone yine Putin'i savundu: Ülkesi için harika bir lider

Stone yeni belgeseli için Çin'e gidememekten dolayı üzgün olduğunu söyledi

Oliver Stone'un bir sonraki belgeselinin Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva hakkında olması bekleniyor (Reuters)

Nuclear Now isimli yeni bir belgesel hazırlayan ABD'li yönetmen Oliver Stone, Guardian'a verdiği röportajda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "harika bir lider" olduğunu söyledi.

Belgeseli için Rusya'daki nükleer santralleri gezme fırsatı elde eden Stone, Rusya'nın nükleer enerjiyle harika işler çıkardığını belirtti.

ABD'li yönetmen, "Putin ülkesi için harika bir lider ve insanlar onu seviyor" ifadelerini kullandı.

Belgesel için Çin'e gidememekten dolayı üzgün olduğunu belirten Stone, "Çin de bu alanda bir lider ve oraya girememek film için bir utanç" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

80 yaşındaki ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden aday olmasıyla ilgili soruları geçiştiren Stone, "Benim favori başkanım John Kennedy'di. İki İrlandalıya baktığınız zaman, Kennedy'nin bir barış aşığı olduğunu, Biden'ın ise kelimenin en kötü anlamıyla soğuk bir savaşçı olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

Medya tüketimiyle ilgili gelen soruları yanıtlayan ABD'li yönetmen, genellikle Rus kamu yayımcısı RT'yi ve Al Jazeera'yi takip ettiğini ve Youtube yerine de Rumble isimli video platformunu izlediğini söyledi. Britanya gazetelerini arasıra okuduğunu belirten Stone, Guardian'ın son dönemde sağa dönük yayıncılığını sevmediğini ifade etti.

ABD'li yönetmen yeni filmi hakkında övgü dolu bir değerlendirme yazmış olsa da New York Times'ı şüpheyle okuduğunu ve gazetenin ne düşündüğünü anlamak için takip ettiğini söyledi.

Stone'un son belgeseli Nuclear Now, geçen yıl Venedik Film Festivali'nde ilk kez gösterilmiş, pazartesi günü de ABD ve Kanada'da seyirciyle buluşmuştu.

Stone'un 30. filmi ve 10. belgeseli olan Nuclear Now, nükleer enerji yoluyla iklim kriziyle mücadeleyi konu alıyor.

ABD'li yönetmen daha önce Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında 4 saatlik bir belgesel hazırlamıştı. Oliver Stone, 1978 yapımı Geceyarısı Ekspresi (Midnight Express) filmiyle en iyi uyarlama senaryo dalında, 1986 yapımı Müfreze (Platoon) ve 1989 tarihli Doğum Günü Dört Temmuz (Born on the Fourth of July) filmleriyle en iyi yönetmen dalında Oscar ödülü kazanmayı başarmıştı.


Independent Türkçe, Guardian, RT

DAHA FAZLA HABER OKU