Oliver Stone Putin’den kızının vaftiz babası olmasını istedi

Ünlü yönetmen Rusya devlet başkanıyla arkadaşlığını birkaç yıldır sürdürüyor

ABD'li yönetmen Oliver Stone, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le birlikte (AFP)

Vladimir Putin’in Oliver Stone’un 22 yaşındaki kızının vaftiz babası olduğuna inanılıyor. İkili arasındaki bir görüşmenin kağıda geçirilmiş kopyasına göre Stone, vaftiz babası olması istenen kişinin bu unvanı reddedemeyeceğini söyleyen Ortodoks gelenekten yararlandı.

Haziranda yapılan görüşmenin kopyası, bu hafta Kremlin tarafından yayımlandı. Buna göre Ortodoks geleneğe atıfta bulunan Stone, Putin’e kızının vaftiz babası olmasını istediğini söyledi. Putin ise “Kızınız bir Ortodoks Hristiyan olmak istiyor mu?” diye sordu. Ünlü yönetmen bu soruya, “Onu birlikte (Ortodoks) yapacağız” diye cevap verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İkili konuyla ilgili daha fazla konuşmadı. Bu da Stone’nun isteğinin kabul edildiği iddialarına yol açtı.

Aynı görüşmede, Putin’in çocukları LGBTQ+ etkilerinden koruduğunu söylediği “gay karşıtı propaganda” yasasından da bahsedildi. Yönetmen söz konusu yasayı “makul” diye niteledi.

“Amerikan kültürünün neyi var, bilmiyorum. Şu aralar çok garip” diyen Stone, sözlerini şöyle sürdürdü:

Cinsiyetle ilgili, insanların kendini nasıl tanımladığıyla ilgili çok fazla argüman, çok fazla düşünce, çok fazla gazete, çok fazla televizyon tartışması var. Ve sosyal medyadaki ıvır zıvır; ben erkeğim, ben kadınım, ben transım, ben cisgender’ım. Bu sonsuza dek sürüyor. Kimin kim olduğuna dair büyük bir kavga var.

Putin’in Rusya’da “çocuklara propaganda yapılmasını” yasaklayan bir yasa olduğunu söylemesi üzerine Stone, “Evet, işte bu. Makul bir yasa gibi görünüyor” diye konuştu.

Stone ve Putin, beklenmedik biçimde birkaç yıldır arkadaş. Stone daha önce de 2017 yapımı belgesel dizisi Putin Röportajları (The Putin Interviews) için Rusya devlet başkanıyla görüşmüştü.


 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU