Kılıçdaroğlu: Yukarıdan alıp aşağıya vereceğim

"Sözüm var, Sinan Ateş'in katillerini bulacağım, yargıya teslim edeceğim. Gaffar Okan'ın katillerini bulacağım."

Fotoğraf: CHP

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sinop'un Boyabat ilçesinde halka seslendi.

Sinop'a 5'inci kez gittiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu "Bugüne kadar oturup konuşmadık, vatandaşın derdini dinlemedik. Ankara'da tumturaklı laflar söyledik bize oy verin dedik. Vatandaş haklı, gel buraya oturup konuşalım. 5. kezdir geliyorum o yüzden. Sadece bir şey istiyorum, Allah rızası için kul hakkı yiyene oy vermeyin" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yangını çıkaran sensin, o yangını söndürecek olan da benim"

Kılıçadroğlu şunları kaydetti:

Niye soğanla patatesle uğraşıyorsun diyorlar. Evin hanımı gidip pazardan alışveriş yapacak. Soğanın kilosu 30 lira, mutfakta yangın var haberin var mı! Sarayda oturuyorsun beşli çetelere para aktarıyorsun, 5 yerden aylık alanlar var, niye soğanı kullanıyorsun diyorlar! Mutfaktaki yangını çıkaran sensin, o yangını söndürecek olan da benim! 22 yıldır iktidardalar. Eskiye bakın yeniye bakın. Bizim tarihimizde bu kadar büyük zamlar oldu mu? Düzelteceğim yukarıdan alıp aşağı vereceğim. Beşli çetelerden alıp halka vereceğim. 20 yıldır bu ülkeyi sömüren, yurtdışına götürülen 418 milyar doları millete teslim edeceğim. 

Benim saraylarda oturma düşüncem yok, saray meraklısı olmadım, sizler gibi yaşadım. Mütevazı olmaya çalıştım. Beyler çocuklarını paralı askerliğe gönderirken, benim oğlum gitti normal vatandaşın çocuğu gibi askerlik yaptı. Bana kimse milliyetçilik edebiyatı yapmasın. Milliyetçi olan tank palet fabrikasını Katar'a satmaz, geri alacağım. 

3 milyon 600 bin Suriyelinin burada ne işi var? En geç iki yıl içinde uğurlayacağız! 

Sözüm var, Sinan Ateş'in katillerini bulacağım, yargıya teslim edeceğim. Gaffar Okan'ın katillerini bulacağım. Adalet diyorsanız herkes için adalet olacak. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU