Met Gala'da Jared Leto ve Doja Cat, Karl Lagerfeld'in kedisi oldu

Etkinlik protesto edildi

Thirty Seconds to Mars'ın vokalisti olan Jared Leto, Bir Rüya İçin Ağıt ve Sınırsızlar Kulübü gibi filmlerle de biliniyor (AP)

Jared Leto ve Doja Cat, dünkü Met Gala'ya kedi kıyafetiyle katıldı. ABD'nin New York kentinde her yıl gerçekleştirilen Met Gala etkinliği bu sene ünlü modacı Karl Lagerfeld'e adandı.
 


İlk başta etkinliğe katılacağı söylentileri yayılsa da Lagerfeld'in meşhur kedisi Choupette, Metropolitan Sanat Müzesi'ne getirilmedi. Ancak Leto ve Doja Cat, Choupette'in yokluğunu hissettirmedi.
 

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

51 yaşındaki oyuncu ve şarkıcı, mavi gözlü ünlü Birman kedisinden esinlenilen kıyafetle Met Gala'da boy gösterdi. Leto daha sonra üstündekilerini değiştirdi. 

Doja Cat ise Oscar de la Renta imzasını taşıyan gümüş renkli bir elbise giydi. Elbisedeki kedi kulakları dikkat çekti. Yüz protezi ve sivri tırnaklarla kıyafetini tamamlayan ünlü şarkıcı, verdiği röportajda miyavladı.
 


Resmi olarak Costume Institute Gala veya Costume Institute Benefit olarak adlandırılan Met Gala, Metropolitan Sanat Müzesi'nin Kostüm Enstitüsü yararına düzenleniyor. 2019'da hayatını kaybeden Lagerfeld'e ithaf edilen bu yılki etkinliğe sanat ve iş dünyasından çok sayıda ünlü isimler katıldı.

Ünlü model Karlie Kloss ve başarılı tenisçi Serena Williams, ikinci hamileliklerini Met Gala'nın kırmızı halısında duyurdu.
 


Rihanna ve sevgilisi ASAP Rocky, gecenin öne çıkan çiftlerinden biri oldu.
 

ASAP Rocky ve Rihanna
Rapçi ASAP Rocky'yle yaklaşık üç yıldır aşk yaşayan Rihanna ikinci çocuğuna hamile (AFP)


Dünyaca ünlü şarkıcı Dua Lipa, taktığı 10 milyon dolar değerindeki 100 karatlık elmas kolyeyle adından söz ettirdi.
 


Müze önünde protesto düzenlendi

Moda endüstrisinde modellere ve diğer çalışanlara destek veren kar amacı gütmeyen kuruluş Model Alliance, etkinliğin Lagerfeld'e atfedilmesini eleştirerek müzenin önünde protesto gösterisi düzenledi.
 


Model Alliance'ın kurucusu Sara Ziff şöyle konuştu:

Model olarak düzenli şekilde birlikte çalıştığım Lagerfeld'in, zararlı ve eski kafalı standartlarına uymayan kadınlara karşı sorunlu tavırlarından bahsedilmiyor.

Ziff, Lagerfeld'in MeToo hareketiyle ilgili şu sözlerini de hatırlattı:

Pantolonunu çıkartmak istemiyorsan model olma. Bir manastıra katıl, orada senin gibilere her zaman yer var.

Protestoya tasarımcı Emma Gage ve L'Oreal küresel temsilcisi Nidhi Sunil gibi isimler de destek verdi.

 

Independent Türkçe, CNN International, Jezebel, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU