Sarhoş şoförün üzerinden 3000 yılına kadar geçerli "Boris Johnson ehliyeti" çıktı

"Ukrayna'da kolayca alınabiliyor"

Johnson, 24 Temmuz 2019 - 6 Eylül 2022 arasında BK'nin lideri olarak görev yapmıştı (Reuters)

Hollanda'da alkollü sürücünün aracından eski Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson'ın adının ve fotoğrafının yer aldığı bir sahte ehliyet çıktı. 

Polisten pazartesi günü yapılan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki Groningen şehrinde yer alan Emma Köprüsü'nde pazar gecesi bir aracın direğe çarpması üzerine görevlilerin olay yerine gittiği ifade edildi.

Polis sözcüsü Thijs Damstra köprüde bulunan şoförün, adını paylaşmayı ve nefes testine girmeyi reddettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Damstra, polislerin alkollü araç sürdüğü tespit edilen 35 yaşındaki Ukraynalı sürücüyü gözaltına aldıktan sonra aracını ararken ehliyeti bulduğunu ifade etti.

Şoförün gerçek kimliği paylaşılmazken, kendisinin Groningen şehrinin batısında kalan Zuidhorn kasabasında yaşadığı bildirildi. 

Araçta bulunan ehliyette Johnson'ın adı, soyadı ve fotoğrafı yer alıyor. Ayrıca 58 yaşındaki eski BK liderinin doğum tarihi de doğru şekilde 19 Haziran 1964 olarak yazılmış. 

 

boris johnson sahte ehliyet.jpg
Üzerinde Ukrayna bayrağının yer aldığı ehliyetin geçerlilik tarihinin de 12 Aralık 3000 olduğu görülüyo​r (AFP)


Polis, sahte ehliyetin nerede yapıldığının tespit edilemediğini bildirdi. 

Öte yandan Hollanda'nın kamu yayımcısı NOS'un eski Rusya muhabiri Kyisa Hekster, bu ehliyetlerin Ukrayna'da turistlere eşya satan mağazalardan kolayca alınabildiğini savundu. 

Hekster, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Ukrayna'dan zamanında Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve eski Almanya Başbakanı Angela Merkel adına yapılmış sahte ehliyetler aldığını da yazdı.


Independent Türkçe, Guardian, ABC

DAHA FAZLA HABER OKU