Sözcü yazarı: Ev sahibi-kiracı kavgasına ramak kaldı!

Sözcü yazarı Muratoğlu, “Vergilere yüzde 62 ile yüzde 123 arasında değişen oranlarda zam yapılsın. Kira artışı yüzde 25'te kalsın…” diye yazdı

İstanbul'da kiracısı tarafından silahla vurulan ev sahibi ölmüştü. Fotoğraf: AA

Sözcü’nün ekonomi yazarlarından Murat Muratoğlu, “Ev sahibiniz sizden yüzde 25'ten fazla artış talep ederse kabul etmeyin. Kiranızı yüzde 25 olarak yatırın ve devam edin" diyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un açıklamasını değerlendirdi.

“Ev sahibi-kiracı kavgasına ramak kaldı!” başlıklı yazısında, “Kiracılar kusura bakmasın ama böyle bir ortamda mağdur oluyor ev sahipleri, ciddi anlamda… Sahi Murat Kurum kendisinden ne kadar emin konuşuyor ortamlarda… Devletin mülkünü kiralıyor ya… Sanki AKP seçildi, iş bitti… Kendisi milletvekili adayı ama çok başarılıymış gibi yine bakan olarak yola devam etti. Evler babasının malı, yüzde 25 zamma hükmetti…” diyen Kurum, “Vergilere yüzde 62 ile yüzde 123 arasında değişen oranlarda zam yapılsın. Kira artışı yüzde 25'te kalsın… Burası kabile devleti olsa hakkını aradığında Murat Kurum gibiler çıkar karşına… Ulaşamazsın hukuka… Ya sorun yaşanırsa? Kiracılar konutlarını boşaltmak zorunda kalırlarsa… Murat Kurum evinde bir oda ayıracak mı onlara? Kardeşi kardeşe kırdırırlar valla…” ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sorunun ana kaynağının ülkenin başındaki kötü yönetim olduğunu kaydeden Muratoğlu, “Enflasyonun patlaması yetmedi ne oldukları belirsiz 13 milyon mülteciyi doldurdular ülkeye… Sokakta kalacak halleri yok ya… Üç-beş aile bir araya gelip başladılar evleri kiralamaya… Memlekette ne kiracı hayatından memnun ne de ev sahibi… Rayicin 15 bin lira olduğu bir ortamda sen hâlâ 4.000 lira kiraya yüzde 25 zam yapılacak diye hüküm veriyorsan ev sahibinin ettiği küfrü de sonuna kadar hak ediyorsun, hiç kusura bakma…” dedi.

Muratoğlu şöyle devam etti:

Devlet çok meraklıysa kiracılara kira yardımı yapar. Piyasada son iki yılda çorabın bile fiyatı 3'e katlamışsa, ev fiyatları çoraptan bile fazla artmışsa bunun sorumlusu kim? Kiracıların çoğu durumu görüyor en azından uzlaşılacak bir kira artışına gitmeye çabalıyor. Biliyor ki huzursuzluk çıkacak, ağız tadıyla evinde oturamayacak.  Şimdi ne oluyor? Taahhütname imzalatmaya çalışanlar, emsal davası açanlar, “evimi satacağım çık” diye kapıya dayananlar, “oğlum oturacak” diye tahliye isteyenler, bir yıllık sözleşmelerle yola devam edenler…

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU