Çin, Elon Musk'ın Hyperloop hayalini gerçekleştirmeyi planlıyor

Bilim insanları, Hyperloop tren hattının inşasının Çin için "stratejik öneme sahip olduğunu" söylüyor

(Hyperloop Ulaşım Teknolojileri)

Ülkenin önde gelen demiryolu tasarımı kuruluşlarına göre Çin, ilk hyperloop tren hattını Şanghay'la Hangzhou arasına inşa edebilir.

Çin, yüksek hızlı ray teknolojisini inşa etmeye ilgi gösterirken, hyperloop projesine ilişkin yeni bir raporda bunun ülke için "stratejik öneme sahip olduğu" belirtildi.

Bu yeni gelişme, Tesla'nın patronu Elon Musk'ın hayali olan böyle bir ulaşım sistemini hayata geçirebilir. Vakum tüneli içindeki kapsüllerde yolcu ve kargo taşıyan bir ulaşım sistemi fikri ilk kez 2013'te Musk tarafından ortaya atılmıştı.

Geçen hafta Railway Standard Design akademik dergisinde yayımlanan projeye ilişkin raporda, bilim insanları hyperloop treni için "muhtemel inşaat sahaları üzerinde kapsamlı bir değerlendirme" yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genellikle hyperloop olarak bilinen bir teknoloji olan, Çin'in "ultra yüksek hızlı boru hattı maglev sisteminin" vakumlu bir tünelde saatte 1000 kilometreye varan hızlarda seyahat edeceğini söylediler.

Araştırmacılar, Çin'in Pekin-Shijiazhuang, Çengdu-Çongçing ve Guangzhou-Shenzhen şehirlerini birbirine bağlayanlar dahil hyperloop için birkaç aday hattı değerlendirdi.

Pekin ve Shijiazhuang arasındaki olası bir hat Çin'in başkentini Kuzey Çin'in Hebei eyaletinin başkentine bağlayabilirken, Guangzhou-Shenzhen hattı Çin'in İnci Nehri Deltası bölgesindeki şehirleri birbirine bağlayabilir.

Çengdu-Çongçing hattıysa ülkenin batı bölgelerinde ulaşımı artırmaya hizmet edebilir.

South China Morning Post'un haberine göre, projedeki bilim insanları Çin'in ilk hyperloop hattını belirlemek için bölgelerin nüfus yoğunluğu, ekonomik faaliyetleri ve bağlantı şehirlerindeki mevcut ulaşım altyapısı gibi çeşitli faktörleri göz önünde bulunduruyor.

Şu anda Şanghay ve Hangzhou arasındaki 175 kilometrelik mesafeyi karayoluyla kat etmek yaklaşık 3 saat sürerken, planlanan hyperloop sistemiyle bu mesafeyi kat etmek sadece 15 dakikaya inebilir.

Çin, ilk hattı 2035'e kadar inşa etmeyi planlıyor.

Ancak ilk trenin iki şehir arasında sefer yapmasından önce, bu öncü hareket düşük basınçlı tüpler ve özel istasyonlar yanı sıra güvenlik ve düzenlemeler için de çok fazla altyapı inşa edilmesine ihtiyaç duyacak.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU