MHP Genel Başkanı Bahçeli: Böyle dönemlerde birlik olmak, yolu kesmemek gerekir

Bahçeli, “Birinci görevimiz sandığa gitmek olmalı. İkinci görevimizin hizmeti sabote edenlere fırsat tanımamalı. Üçüncü görevimiz ise Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmaktır” dedi

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır Deprem Konutları Temel Atma ve 1432 Konut ve 17 Dükkan Anahtar Teslim Töreni'nde konuştu.

Diyarbakırlılara "Düne kadar hangi düşünceden olursanız olunuz ancak öyle dönemler vardır ki, böyle dönemlerde birlik olmak, kararlı olmak, yolu kesmemek gerekir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yolu kesilmeden devam edecektir" diye seslenen Bahçeli özetle şunları söyledi:

Hepiminizin acı ile hatırladığı gibi 6 Şubat'ta dünyada ender rastlanacak felaketi 11 ilimizde yaşamış olduk. 50 bini aşkın vatandaşımızın hakkın rahmetine kavuşmasına 100 bini aşkın vatandaşımızın yaralanmasına neden olmuştur.

Bu kadar ağır, bu kadar acı ile dolu büyük bir felaketi Türkiye ilk defa yaşamaktadır. Felaketin ortadan kaldırılması, enkazların ortadan kaldırılması, barınma ihtiyacının cevap bulması, beslenme ihtiyacının yerine getirilmesi önemli bir konudur, üzerinde durmayı gerektirirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakan kadrosu ile bu felaketi ortadan kaldırmaya kararlı bir şekilde yürüdüler.

Tercihimiz Erdoğan'ı seçmek olmalıdır

Vatandaşlar el birliği ile bu bölgelere yardım akıttı. Bu önemlidir, görmemezlikten gelemeyiz. Büyük felaketi aşacak güçlü bir devlet, kararlı bir yönetim bunun altından kalkabilmesi için bunun yavaşlatılmaması gerekir.

14 Mayıs'ta sorumluluk yüklenmiş olan, Erdoğan liderliğindeki Cumhurbaşkanlığı sistemi önemli başarılar elde etmiştir. 4 yıl 10 ay süre içinde yılmadı, yıkılmadı, yoluna devam etme iradesini ortaya koydu. Bu iradeden milletçe vazgeçilmemeli. 14 Mayıs'ta bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Tercihimiz Erdoğan'ı seçmek olmalıdır. Bir yandan cumhurbaşkanı seçerken diğer yandan vekil seçimi yapacağız. Düne kadar hangi düşünceden olursanız olunuz ancak öyle dönemler vardır ki, böyle dönemlerde birlik olmak, kararlı olmak, yolu kesmemek gerekir. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi yolu kesilmeden devam edecektir.

İşte Cumhurbaşkanlığı hükümet Sistemi 14 Mayıs'ta yolu kesilmeden yoluna devam edecektir. Bunu başaracak olan Cumhurbaşkanımız muhterem Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 14 Mayıs'ı 1950'nin 14 Mayıs'ı gibi büyük bir milli irade zaferiyle tescil edilecektir. O sebepten dolayı birinci görevimiz sandığa gitmek olmalı. İkinci görevimizin hizmeti sabote edenlere fırsat tanımamalı. Üçüncü görevimiz ise Recep Tayyip Erdoğan'a sahip çıkmaktır

 

Independent Türkçe  

DAHA FAZLA HABER OKU