Eminönü'nde su basan çarşıyı ziyaret eden İmamoğlu: Meteoroloji'nin uyarısı çok geç olmuş

İBB Başkanı, tatil eleştirilerine verdiği yanıtta "Boş konuşan boş konuşuyor... Görev tarafı ayrı aile tarafı ayrı" ifadelerini kullandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun yağmurdan dolay sular altında kalan Eminönü Yeraltı Çarşısı’nda incelemelerde bulundu.

İmamoğlu, yağmurda dükkanları zarar gören esnafa “Maddi manevi yanınızdayız” diyerek, mağdur olanlar için hasar tespit raporu hazırlanacağını ifade etti.

"Raporları hızla hazırlayacağız. Buradaki yarayı saracağız. En büyük üzüntümüz bir vatandaşımızı kaybetmek olmuştur. Depremin yıl dönümünde bu süreci yaşamış olduk, bu da bir ikazdır" açıklamasında bulundu.

"Meteoroloji'nin uyarısı çok gecikmiş"

Üsküdar’da her şiddetli yağmur sonrası denizle karanın birleştiği görüntüye değinen İmamoğlu, “Üsküdar'da müteahhit tarafından denizle olan o görüntü olmayacak denmişti geçen yönetim döneminde ama gördük ki, Üsküdar'da 40 kg (metrekareye düşen yağış miktarı) civarında bir yağış gözlendi ama yine aynı manzara oldu. Orayı da görmek istiyorum” dedi.

Meteoroloji’nin ikazının çok geç geldiğini söyleyen İBB Başkanı, “Orta şiddet bekleniyor diye rapor edilmiş. Yaklaşık 40 kg altında rapor edilmiş” dedi.

Tatil eleştirilerine yanıt: Görev tarafı ayrı, aile tarafı ayrı

İmamoğlu, yağmur sırasında tatilde olmasına yönelik eleştirilere şöyle yanıt verdi:

Bu konunun en basit kısmı. Boş konuşan boş konuşuyor, makamı ne olursa olsun. İmamoğlu niye tatildeymiş. Bizim tatilimiz de şeffaf. Siyasetin dışında bir alanda, benim 7 yaşımdaki kızıma şefkatimi göstermem lazım. Oğlumu geleceğe hazırlamam lazım. Yanında olmam lazım. Hayatın görev tarafı ayrı, aile tarafı ayrı. Ben aile tarafını yoğun bir 8-9 aylık Türkiye gündeminden sonra desteklemeye çalışıyorum. Türkiye'nin neresinde olursak olalım koşup geleceğiz. Gizli tatil yapmam, ihtiyaç duymam.


Independent Türkçe 

DAHA FAZLA HABER OKU