Quentin Tarantino çektiği filmlerden birinin özgüvenini sarstığını söyledi

Yönetmen, film stüdyolarının kendisine yeniden fikirler göndermeye başlamasının ardından "Soysuzlar Çetesi"ni yapmaya nasıl karar verdiğini anlattı

(Reuters)

Quentin Tarantino, bir filminin gişedeki performansının bir yönetmen olarak özgüvenini nasıl sarstığını anlattı.

Sinema Spekülasyonu (Cinema Speculation) kitabının turnesi kapsamında İspanya'da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan 60 yaşındaki yönetmen, 2017 yapımı Ölüm Geçirmez (Death Proof) filminin "gişede nasıl iyi iş çıkarmadığını" anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Grindhouse kapsamındaki Death Proof, başrolünde Kurt Russell'ın oynadığı aksiyon-gerilim türünde bir dublör filmi. Grindhouse başlığı altındaki iki film birdende bu filmle birlikte Robert Rodriguez'in çektiği Planet Terror de bulunuyor.

Death Proof'ta dublör Mike arabasını kullanarak kadınları öldürüyor; diğerindeyse bir grup insan et yiyen zombilere karşı hayatta kalma mücadelesi veriyor.

İspanya'nın Diari ARA gazetesine konuşan Tarantino, "Pek çok kişinin bağ kurduğu hikayeler yazacak kadar şanslıydım ve bu bana çoğu sinemacının deneyimlediği kısıtlamalar olmadan sanatımı icra etme imkanı verdi" dedi.

Şimdi, komik bir şey oldu: Bir dönem çok sayıda proje teklifi alıyordum, ta ki stüdyolar benim kendi hikayelerimi çektiğimi ve çabalamaya değmeyeceğini varsayana kadar. Ancak gişede iyi iş çıkarmayan ve özgüvenimi biraz sarsan Ölüm Geçirmez'den sonra yeniden teklifler almaya başladım.

"Belki de artık yumuşamıştır ve öfkesi yatışmıştır, şimdi tam zamanıdır" diye düşünmüş olmalılar.

Ve Hollywood için ısmarlama filmler yapmanın yanlış bir tarafı yok. Bana her zaman ilginç projeler önerdiler. Ama ben kendime yeniden yatırım yapmayı tercih edip Soysuzlar Çetesi'ni (Inglourious Basterds) çektim.

Tarantino'nun Sinema Spekülasyonu kitabı kısmen hayat hikayesi, kısmen film eleştirisi ve kısmen de film haberciliği içeriyor.

Kitabın özetine göre, "[kitap] 1970'lerin birkaç çok önemli filmine yönetmen Quentin Tarantino'nun bakış açısından bakıyor. Her bir filmi ele alırken, bazen birkaç 'ya şöyle olsaydı'ya yer veriyor."

Geçen ay, Tarantino'nun 1970'li yıllarda geçeceği bildirilen son filmini duyurmaya hazırlandığı konuşuluyordu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU