Erdoğan: Bizi beğenmeyip ayrı parti kuranlar, yedili masanın dolgu malzemeliğine razı oldu

Muhalefet partililerine yönelik suçlamalarda bulunan Erdoğan, "Millete umut diye pazarladıkları masayı kumar masası, noter masası dediler, tekmelediler. Sonra tıpış tıpış masaya dönüp tekrar oturdular" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da AKM–Gar–Kızılay Metrosu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.

"Ankara'daki son dönemde hayata geçirilen tüm metro yatırımlarını Ulaştırma Bakanlığı vasıtasıyla biz inşa ettik" diyen Erdoğan, "İstanbul'da da benzer durum yaşanıyor. Bu şehirlerin belediye başkanları kendi şehirlerine hizmet etmek yerine başka hayaller peşinde koşuyor. Ülkemizin 81 ilinin her biri gibi bu şehirlerimizi sahipsiz bırakmadık, bırakmayacağız" diye konuştu.

"Türkiye'yi 30-50 yıl öncesine döndürmenin hesabını yapıyorlar"

Erdoğan konuşmasında muhalefete yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bu heyecanla geleceğimize bakarken birileri de Türkiye'yi 30-50 yıl öncesine döndürmenin hesaplarını yapıyor. Bay Bay Kemal'in başka yapacağı iş yok. Ona şu kadar buna bu kadar, birisine bu kadar. Yetmez ki altılı masa hepsinden doyması lazım. Yedili masa var o da masanın altındaydı çıktı. İP sen ne iş yapıyorsun? Niye masadan durmadan kaçtın gittin, yerliydin milliydin. Bay Bay Kemal terör örgütünün parlamentodaki uzantısıyla niye partisinde değil de parlamentoda görüştü. Partilerinin adını da değiştirdiler yeni isimle ortaya çıktılar" dedi.

Erdoğan şöyle devam etti:

Bunun için bilhassa son iki ayda istismar edilmedik kavram, ayaklar altına alınmadık değer bırakmadılar. 35 gün kaldı. Yedili masanın etrafındaki her bir parti geçmişleri, kırmızı çizgilerini bir kenara bırakıp çiğneyip geçti. Millete umut diye pazarladıkları masayı kumar masası, noter masası dediler, tekmelediler. Sonra tıpış tıpış masaya dönüp tekrar oturdular. CHP'ye yöneltmedik itham bırakmayanlar Kılıçdaroğlu'na sarıldılar. Bizi beğenmeyenler yedili masanın dolgu malzemeliğine razı oldular. CHP listelerinden adaylık sırasına girdiler.

Kirli bir ortaklık kurdular. Gerçekten de yürek sızlatan tabloyla karşı karşıyayız. Neymiş Selo'yu bırakacaklarmış. Neymiş teröristbaşını bırakacaklarmış. Neymiş hukuk devletinde ülkemizde ne kadar içeride hukuken tutuklu ya da mahkum olanlar varsa bunları da Bay Bay Kemal bırakacakmış. Yetmiyor,  Diyanet İşleri Başkanlığı'nı da kaldıracaklarmış. Bir diğer örgüt FETÖ tüm mensuplarıyla yedili masanın fedailiğine soyunmuş durumda. Masada kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Yavrular var ya; Diyanet'i kapatacağız diyorlar ya... Siz ne işe yarıyorsunuz, niye orada varsınız? 

"Bunlar ne milli ne de yerlidir"

"Gençlerimizi sapkın akımların mezesi yapmaya çalışanlar var" diyen Erdoğan, "Bunlar neydi LGBT. Cumhur İttifakı'nın ortaklarının LGBT diye derdi yok. Şu anda millet ittifakı denen zillet ittifakının böyle bir derdi var. Derdiniz yoksa açıklayın, niye bugüne kadar açıklamadınız? Hiçbirinin adını vermeme gerek yok. Bunlardan ses var mı? Çünkü bunların böyle bir derdi yok. Bunlar ne milli ne de yerlidir. Erkek ve kız evlatlarımıza göz diken muhalefetin yanında saf tutmuşlardır. Bunun adı bu güzel ülkeyi siyasi ve ekonomik olarak küresel emperyalizme sokmadır" iddialarında bulundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU