Elon Musk, Twitter tabelasını 'Titter' yaptı

Ünlü milyarder bina sahibinden izin alamayınca 'w'yi boyama yoluna gitti

Forbes, "51 yaşında olmasına rağmen Elon Musk'ın espri anlayışı küçük bir çocuğunkine denk" ifadesini kullandı (Twitter/@elonmusk)

Elon Musk, Twitter'ın genel merkezindeki tabelada w harfinin arka plan rengiyle boyandığını duyurdu. Artık tabeladaki yazı Titter olarak görülüyor.

Titter, İngilizcede "kıkırdamak" anlamına gelse de haber sitesi Gizmodo, Musk'ın tits (memeler) kelimesiyle ilgili şakaları sevdiğini hatırlattı. Ayrıca sözcük Amerikan argosunda striptiz kulübü anlamında kullanılıyor.

ABD'nin San Francisco kentinde bulunan genel merkezdeki w harfiyle ilgili ilk haberler geçen hafta sosyal medyada yer bulmaya başlamıştı. Tabeladaki harfin muşambayla kaplatılması dikkatli gözlerden kaçmamıştı.
 


Musk ise dün şu açıklamayı yaptı:

San Francisco genel merkezindeki bina sahibimiz, tabelanın yasal olarak Twitter olması gerektiğini ve w'yu kaldıramayacağımızı söyledi. Biz de bu yüzden harfi arka plan rengine boyadık. Sorun çözüldü!

Teknoloji milyarderi daha sonra "Kıkırdamamızı susturmaya çalıştılar" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İşinsanı iki sene önce de Teksas Teknoloji ve Bilim Enstitüsü (Texas Institute of Technology & Science) adında bir üniversite kurmayı düşündüğünü söylemişti. Haberde okulun adının baş harflerinin tits olduğu vurgulandı.

Tesla ve SpaceX CEO'su, Twitter'ı satın almaya çalıştığı Nisan 2022'de sosyal medya platformunda bir anket yaparak Twitter'ın adını Titter olarak değiştirilip değiştirilmemesi gerektiğini takipçilerine sormuştu.

Genel merkez binasının sahibi SRI Nine Market Square, ödenmemiş kira ve verilen zararlar karşılığında Twitter'a ocakta 6,7 milyon dolarlık dava açmıştı.

 

Independent Türkçe, Gizmodo, Forbes

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU