Ligde ikinci, kupada yarı finalde olsa da protestolar bitmiyor

Fenerbahçe'de Beşiktaş maçı sonrası Kayserispor mücadelesine de taraftarların protestoları damga vurdu. Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'nin son durumunu, ligdeki şansını ve protestoları değerlendirdi

Süper Lig'deki Beşiktaş maçının ardından Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finaline de taraftar protestoları damga vurdu.

Hafta sonu oynanan Beşiktaş karşılaşmasından 4-2 mağlubiyetle ayrılan Fenerbahçe'de gözler Türkiye Kupası'ndaki çeyrek final müsabakasına çevrilmişti.

Sarı-lacivertliler, sahasında konuk ettiği Kayserispor'u 4-1 yenerek ismini yarı finale yazdırsa da taraftarlar durumdan hoşnut değil.

Müsabaka öncesi yönetimi istifaya çağıran tribünler, bazı oyunculara da ıslıkla tepki gösterdi.

 

 

Öyle ki teknik direktör Jorge Jesus, başta İrfan Can Kahveci olmak üzere birçok futbolcunun ıslıklanması sonrası "Fenerbahçe taraftarından bir ricam var. Birlik olmamız gerekiyor. Bölünmeler yaratmamalıyız" diyerek yaşananların sona erdirilmesini istedi.

Fenerbahçe taraftarına umut da aşılayan Jesus, şu sözlerle güzel günlerin gelebileceğini öne sürdü:

Ligin bitmesine 9 maç, alınacak 27 puan kaldı. Liderin 6 puan gerisindeyiz ama hâlâ şansımız olduğuna inanıyoruz. Oyuncu seçmesinler ki hedefe ulaşalım.

Yaşananlar, ligde ikinci sırada ve bir maç eksiğiyle lider Galatasaray'ın 9 puan gerisinde bulunan, Türkiye Kupası'nda ise yarı finale yükselen Fenerbahçe'de umutlar tükendi mi sorusunu akıllara getiriyor.

"Umutlar devam ediyor. Üç puanlık sistemde her şey olabilir" 

Spor yazarı Faik Çetiner, Fenerbahçe'nin son durumunu, ligdeki şansını ve protestoları Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Fenerbahçe'de taraftar protestolarının umutların tükendiği anlamı taşımadığını söyleyen Çetiner, "Umutlar devam ediyor. Üç puanlık sistemde geriye kalan maçlarda her şey olabilir. Yarı final teselli ikramiyesi olsa da huzur getirip getirmeyeceği tartışılır" dedi.

 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter

 

"Taraftarlar antrenöre ve futbolculara inanmıyor, o yüzden protesto ediyor"

Protestoların asıl nedenini "Taraftarların antrenöre ve futbolculara inanmaması" olduğunu ifade eden Çetiner, "Fenerbahçe maç oynarken hiçbir gazete ve yorumcu takımın ilk 11'ini bırak yüzde 50-60'ını tahmin etme şansı yok. Böyle bir şey olabilir mi? Herhalde maçtan önce bir torbaya oyuncuların isimlerini atıp, oradan çekiyor!" diye konuştu.

"Fenerbahçe'nin bu hale gelmesinin bir numaralı sorumlusu Jesus'tur" 

Uzun süre oynamayan oyuncuların çeyrek finalde kullanıldığını buna karşın oyuncuların iyi performans sergilediğini düşünen Çetiner, şu ifadeleri kullandı:

Fena oynamamış olsa da aylardır olmayan Alioski, son 10 dakikaların adamı Serdar. Geçen yılın en başarılı ikilisi Zajc ve Crespo var. Sanki yeminli gibi bunları daha bir kez bile yan yana oynatmadı. Dün Crespo'yu oyuna alırken yine Zajc'ı çıkarttı. Fenerbahçe'nin bu hale gelmesinin bir numaralı sorumlusu Jesus'tur. Bunu sezon başından beri söyleyen birkaç gazeteciden biriyim 

 

AA-20230406-30785222-30785221-FENERBAHCE_YUKATEL_KAYSERISPOR.jpg
İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe taraftarlarının tepkisiyle karşılaşmasına sinirlendi / Fotoğraf: AA

 

"Eldeki malzeme en az Galatasaray kadar iyi ama kullanamıyor"

Fenerbahçe'nin ligde ve kupadaki yarışta iddialı olduğunu ve henüz hiçbir şeyin bitmediğini düşünen Çetiner, "Fenerbahçe'nin çok kaliteli oyuncuları var. Eldeki malzeme en azından Galatasaray kadar iyi ama Jesus bunları kullanamıyor ve adeta kafasına göre takılıyor. Kafana göre takılırsan böyle olur" eleştirisini getirdi.

"Alay eder gibi İrfan Can'ı, Mert'i alıyor, Arda bekliyor"

Arda Güler konusunda da Jesus'a tepki gösteren Çetiner, "Arda Güler'i hangi maçta oynatacaksın? Bunun teknik direktörlükle, gazetecilikle, taraftarlıkla ne alakası var? Sokakta 10 yaşında çocuğa sorsan, 'Arda oynar' der. Maç 3-1 olmuş bari 60'tan sonra al! 80. dakikaya kadar protesto edilmek için bekliyor! Alay eder gibi İrfan Can, Arao, Mert Hakan'ı alıyor, Arda kulübede bekliyor" diyerek oyuncu tercihlerine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Niye istifa etsin?"

Jesus'un istifa etmeyi düşünmediğine yönelik sözlerini de yorumlayan Çetiner, sözlerini şöyle noktaladı:

Jesus'u yere göğe sığdıramayan Fenerbahçelilere şunu soracağım: Çok büyük teknik adamdı da İtalya, İspanya, Almanya, İngiltere, Fransa'dan niye teklif almamış? Burnunun dibinde İspanya var bir teklif almamış! Ya Portekiz'de çalışıyor ya da Brezilya'ya gidiyor. Şimdi yine Brezilya kovalıyor. Zaten finali de Arabistan'da yapar. Adam parasını almış. Niye istifa etsin? Ederse son 2-3 aylığını bırakacak. Onun için istifa etmiyor yani tamamen duygusal! 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU